Uwaga!

Forum wzbogacone o nową funkcjonalność!
Dodaj krótki opis i link do swojego tematu na tej podstronie:
Klubowicze i ich auta

Na forum cały czas trwają prace techniczne. Prosimy o cierpliwość.

Schizo

Caro Colt CZ5 1.3 2006

Modele produkowane od 2002 roku do teraz.

Postprzez jasu » sobota, 13 cze 2009, 19:09

nie,nie boli ale cieszy!Szkoda że wacha co raz droższa,producenci wachy czują zbliżające się waksy i podnoszą poprzeczkę,za każdym razem przy dystrybutorze zastanawiam się jak to jest że ten licznik należności kręci się z taką zawrotną prędkością!Też tak masz,hę?
jasu
Klubowicz Zxx
Klubowicz Zxx

Postprzez Caro » sobota, 13 cze 2009, 21:02

W naszym pięknym kraju to jest normalka, i nie ma na to pydy. W Polsce wszystko jest świetnym pretekstem by windować ceny w górę, szkoda że to działa tylko w jedną stronę.
... Mój kraj szczęśliwy. Ja, to mam szczęście… że w tym momencie żyć mi przyszło w kraju nad Wisłą… Ja, to mam szczęście… Ja, to mam szczęście… ...
Klubowicz CZx

Postprzez jasu » niedziela, 14 cze 2009, 18:26

No taka jest też ta nasza rzeczywistość.
Paliwko zwykle biorę na Statoil ale raz mnie podkusiłem i zajechałem na Shella-było taniej.Jeszcze dobrze nie zaparkowałem pod dystrybutorem a tu już pracownik stacji wlewa mi V-power ,bo niby cena taka jak za zwykłe paliwko.No dobra niech będzie!
Później Misiu stracił taak na mocy że już poważnie bałem się o niego!Ciężko poszło ale jakoś wypaliłem te trefne paliwko i zatankowałem znowusz na Statoil ,tym razem kupiłem też płyn STP do przepłukania układu paliwowego i wróciło wszystko do normy.Na Shellu już nas z Misiem nie zobaczą!
jasu
Klubowicz Zxx
Klubowicz Zxx

Postprzez Caro » poniedziałek, 15 cze 2009, 20:54

podobnie mnie zrobili w Gdańsku na stacji, gościu zamiast 95 pb wlał mi 98 bo niby tańsza i miałem to samo co Ty, teraz mam inny problem bo ucieka mi czynnik z klimy i zamiast chłodzić to skubana grzeje (znowu sypnę grosiwem), biednemu zawsze pod górkę (:, powoli pryska mit o bezawaryjności mitsu.
Klubowicz CZx

Postprzez jasu » wtorek, 16 cze 2009, 18:31

No to całe szczęście że nie ma upałów!Mam nadzieję że uda Ci się załatwić problem.
Znajomemu w peugeocie fachowce taak naprawiali metodą prób i błędów klimę że na koniec skasowali go 1700 PLN,mam nadzieję że u Ciebie taak nie będzie!
Co do paliwa ,to na forum coltclub.eu można przeczytać jak Angole jeżdżą na v-power i sobie chwalą.Cóż tak jak już wcześniej o tym pisaliśmy europejskie standarty nie wszędzie są takie same.
jasu
Klubowicz Zxx
Klubowicz Zxx

Postprzez Caro » wtorek, 16 cze 2009, 21:08

Odpukałem trzy razy, nie daj Boże takie kwoty za naprawę. Już byłem u znajomego i wpuścił kontrast, twierdzi że tylko gdzieś się rozszczelniło i zapłacę tylko za dopełnienie. Niby jesteśmy w jednej Europie, a nadal jest podział na lepszą i gorszą.
Ciekawostką jest że Polacy uważani byli zawsze za naród brudasów, pijaków i nierobów, i co się okazało, teraz uczą się od nas porządnej pracy, a z tą ich czystością też nie najlepiej. Ale to jest niepotrzebne bicie piany, a srał ich pies.
Klubowicz CZx

Postprzez jasu » czwartek, 18 cze 2009, 02:42

E,wszedzie jest tak samo a i ludzie podobnie,to lepiej to gorzej przykladaja sie do swoich obowiazkow w pracy.W gazetach moto w Anglii FIAT podobnie jak u nas ma najgorsza marke jako serwis.Ze swojego doswiadczenia moge dodac ze pracowalem w miejscu gdzie bylo 60 roznych nacji- i wierzcie mi nie mamy czego sie wstydzic!To tylko media maja jakis dziwny trend by obnarzac nasze kompleksy.Obecnie jestem na terytorium Anglii i przegladam ich prase i jakos nie ma tam artykulow na temat:kto nas lubi w Europie a kto nie,dla nich najwazniejsze sa ploty z zycia panstwa Beckham.
Co tam Europa byle klima byla sprawna,bo anuz lato wreszcie zawita?
jasu
Klubowicz Zxx
Klubowicz Zxx

Postprzez Caro » piątek, 19 cze 2009, 17:21

jeśli chcesz zabłysnąć w angielskich sferach to przekazuję Ci newsa !!! :

Victoria zmniejszyła sobie biust.
Victoria Beckham postanowiła zmniejszyć swoje piersi i nieoczekiwanie poddała się operacji.
Karmią nas takimi pierdołami o porąbanej i paskudnej jak listopadowa noc Victorii Beckham.
Jasu, wejdż na PW i przyślij mi swój adres email, wyślę Ci linki do programu serwisowego colta, nie chcę ich umieszczać na wizji, co ciekawe pochodzą one z rumuńskiego forum mitsu.
Klubowicz CZx

Postprzez jasu » sobota, 20 cze 2009, 19:01

Taa,newsy tego typu i dziwią się że ludzie nie chcą gazet kupować.W Anglii w formie zachęty muszą wstawić jakąś panienkę w toplesie bo tak to już w ogóle spadła by im sprzedaż.
jasu
Klubowicz Zxx
Klubowicz Zxx

Postprzez Caro » sobota, 20 cze 2009, 20:30

klima już załatwiona i obyło się bez kaski, okazało się że filtr pyłkowy był zapchany (był tak brudny ze nie przepuszczał powietrza,w październiku przy przeglądzie w serwisie mitsu był niby wymieniony).
Coltmaniacy zTorunia lub okolic omijajcie szerokim łukiem Serwis Mitsubishi w Toruniu "ARPOL"
Klubowicz CZx

Postprzez tresorex » niedziela, 21 cze 2009, 10:59

Tak to jest w serwisach. W prywatnym zakładzie nikt sobie nie pozwoli na to żeby czegoś nie wymienić i powiedzieć że jest wymienione bo traci się renomę (jeśli ma się wypracowaną bardzo dobrą) a w serwisie i tak i tak mają klientów bo auto ma gwarancję to olewają Obrazek
Zagłosuj na moje auto
Obrazek

Obrazek
tresorex
Moderator
Moderator

Auto: CA4A 1.6 4G92 '92

Postprzez Caro » niedziela, 21 cze 2009, 12:07

serwisy bazują na tym, że zabraniają być przy samochodzie podczas przeglądu, na szczęście to była moja ostatnia wizyta, następne będą już w zaprzyjaźnionym warsztacie (kończy się gwarancja)
Klubowicz CZx

Postprzez jasu » niedziela, 21 cze 2009, 19:14

Ciężko się dostać do tego pyłkowego filtra?No i można go wymienić samemu?
jasu
Klubowicz Zxx
Klubowicz Zxx

Postprzez Caro » niedziela, 21 cze 2009, 20:32

ciężko, facet się trochę wyginał, paskudnie jest umiejscowiony pod schowkiem od strony pasażera i trzeba filtr lekko podważyć np. śrubokrętem, następnym razem wymienię sam
Klubowicz CZx

Poprzednia strona

Powrót do CZ0-CZ3-CZ5,CZT, CZC oraz Z00-Z30-Z50