table width="90%" cellspacing="1" cellpadding="3" align="center">
misiekwwl napisał: witam a dlaczego napisałeś że ma pokręcony rodowód twoje auto a tak wogóle to o fotki proszę
Chodzi mi o kraj produkcji - niby japończyk a z holandii...
Fotki jak je zrobie
lemon222 napisał: no w końcu zawitał ktoś z CZtką
staramy się z KAMem coś tu działać ale jesteśmy jak rodzynki w serniku [mniam]
Witam serdecznie w klubie, koniecznie daj zdjęcia i napisz coś więcej o sobie. Co do wrażeń z jazdy nowym nabytkiem czekamy na wpisy.
Autko kupione u nas w salonie czy sprowadzany?
Długo myślałem co napisać o tym samochodzie, miałem ich kilka i mam porównanie (jeżdże już prawie 20 lat), no i doświadczenie w serwisowaniu samochodów firmowych (różnych marek w serwisach autoryzowanych i nieautoryzowanych).
Poprzednio miałem Suzuki Swift 98 sedan - kupiłem 2-letni i jeździłem nim 7 lat - niezawodny chociaż na dzisiejsze standardy ciasny i prosty - ale w tej prostocie siła - nigdy mnie nie zawiódł - po prostu super.
Ale cóż - lata lecą i czas był się przesiąść do czegoś wygodniejszego - co nie jest łatwe przy ograniczonym budżecie.
Colt wygrał przede wszystkim ceną - mimo jego wad o czym za chwilę - w swojej klasie był najtańszy a że kupowałem nowy więc długo się nie zastanawiałem (jakieś 3 miesiące

)
Autko jest wygodne, na wszystkich robi wrażenie ogrom przestrzeni wewnątrz, moc 95 koni (choć nie korzystam często z tej cechy), no i podświetlenie panelu centralnego
Niestety ma wady - trzeszczące fotele i oparcia tylnej kanapy (zobaczymy co na to serwis gwarancyjny), no i ten atak a raczej huragan dźwięku dochodzący zewsząd a głównie z silnika - mogli troszkę się bardziej postarać i wyciszyć wnętrze, szczególnie że nie można się czepiać jakości materiałów wykończeniowych.
Wygląd - sprawa gustu - żonie się podoba, mi też więc nie ma co się rozwodzić. Kolor - bo bez dopłaty był czarny.
W moim przypadku mam jeszcze dziwny objaw piszczącego zegarka/komputera po włączeniu stacyjki - jak stary tv (jako elektronik znam przyczyne - ciekawe czy naprawią)
Pomijając wady - jazda to sama przyjemność - testowałem go na torze i przyśpieszanie w łuku daje ogromnego kopa andrenaliny a samochodzik trzyma się nieźle drogi na fabrycznych ContiEcoContact3
Zawieszenie - twarde jak u większości japończyków.
To tyle na razie, pozdrawiam Sebastian