Uwaga!

Forum wzbogacone o nową funkcjonalność!
Dodaj krótki opis i link do swojego tematu na tej podstronie:
Klubowicze i ich auta

Na forum cały czas trwają prace techniczne. Prosimy o cierpliwość.

Schizo

bunys - CZ5 1.3 Inform

Modele produkowane od 2002 roku do teraz.

Postprzez lemon222 » niedziela, 11 maja 2008, 18:51

table width="90%" cellspacing="1" cellpadding="3" align="center"> bunys napisał: Niestety ma wady - trzeszczące fotele i oparcia tylnej kanapy (zobaczymy co na to serwis gwarancyjny), no i ten atak a raczej huragan dźwięku dochodzący zewsząd a głównie z silnika - mogli troszkę się bardziej postarać i wyciszyć wnętrze, szczególnie że nie można się czepiać jakości materiałów wykończeniowych.
Zawieszenie - twarde jak u większości japończyków.

zdecydowanie TAK na wszystko co piszesz, zgadzam się z Tobą co do tych odczuć, ale reasumując za i przeciw autko jest świetne Obrazek Laughing" u mnie motor ma 109KM i faktycznie hałasuje przy wyższych obrotach. Wnętrze zrobione elegancko, a zwłaszcza obicie deski. Nie wiem czy u Ciebie jest taki sam mięciutki materiał w kwadraciki? Zawieszenie fakt twarde, z tym że ja jeżdżę na 205/45/16 co dodatkowo dodaje twardości ...

wrzuć fotki autka

KAMPI proszę przenieś temat do klubowiczów, będzie nas już 4sztuki Obrazek "
Klubowicz CZx

Postprzez bunys » poniedziałek, 11 sie 2008, 11:51

Fotki standardowe, zmianiłem dywaniki na materiałowe (wycięte na wzór oryginalnych gumowych z kawałka wykładziny przemysłowej koszt ok 20pln Obrazek , ostatnio założyłem chlapacze uniwersalne (strasznie się boki i tył brudzi bez nich), ok 40pln+30 minut pracy Obrazek .

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam!
bunys
Klubowicz CZx
Klubowicz CZx

Postprzez Agusia » poniedziałek, 11 sie 2008, 14:08

Witam! COLCIK bardzo ładnie się prezentuje.
Moderator
Moderator

Postprzez bunys » wtorek, 10 sie 2010, 14:20

Witam, właśnie Colt doznał wycieku oleju między silnikiem a skrzynią, kilka dni przed końcem gwarancji...
Wymieniono simering wału korbowego w silniku, niestety po miesiącu dalej na krawędzi miski olejowej i skrzyni się "poci"... zobaczymy co na to serwis... :-(
bunys
Klubowicz CZx
Klubowicz CZx

Postprzez Terminus » wtorek, 10 sie 2010, 14:25

bunys napisał(a):Fotki standardowe, zmianiłem dywaniki na materiałowe (wycięte na wzór oryginalnych gumowych z kawałka wykładziny przemysłowej koszt ok 20pln Obrazek , ostatnio założyłem chlapacze uniwersalne (strasznie się boki i tył brudzi bez nich), ok 40pln+30 minut pracy Obrazek .
Pozdrawiam!

Wsadzisz fotki jak to teraz wygląda?? może warto pokombinować.

Po jakim przebiegu zdechła ta uszczelka??

[ Dodano: 2010-08-10, 15:27 ]
Ja już wykręciłem 90kkm i póki co robię przeglądy, po 80kkm wymieniłem tarcze hamulcowe i mam wilgotny (jeszcze nie cieknie) cylinderek (czasem zwany centralką) w lewym bębnie.
Jest dobrze, będzie dobrzej!
Z każdą chwilą rośnie liczba tych co mogą mnie cmoknąć, takich co lepiej ode mnie wiedzą co chciałem osiągnąć w pracy z komputerem - informatyk/ programista/ grafik - od 1993r.
Matematyka: prowadzenie samochodu to rozwiązywanie nieograniczonej ilości zadań w czasie rzeczywistym.
Prowokacja to sens życia...
Terminus
Moderator
Moderator

Re: bunys - CZ5 1.3 Inform

Postprzez bunys » środa, 2 maja 2012, 11:29

Aby zakończyć temat - po dwóch próbach uszczelnienia, wymieniono uszczelki po stronie silnika i skrzyni co załatwiło sprawę. Przebieg ok 42000 km. Podobno simeringi wysłali do analizy do centrali Mitsubishi... ;-)
bunys
Klubowicz CZx
Klubowicz CZx

Re: bunys - CZ5 1.3 Inform

Postprzez gajor » poniedziałek, 14 maja 2012, 06:34

Witaj Kolo Bunys ;))) Z tym trzeszczącym, czy głosnym wnętrzem to deczko przesadzasz, albo Toje wymagania są kosmiczne. Ja moją Miśką jeżdżę 6 lat; trtochę marudziłem, bo faktem jest, że dotychczas ukochana marka BMW mnie technologicznie rozpieściła, ale co można wymagać od konstrukcji samochodu za taką cenę w przypadku Miśki CZT. Faktem jest, ze sztywne ma zawieszenie, ale przez to bezpiecznie się jeździ. Autko wg mnie ma 2 wady: brak wskaźnika temperatury silnika i brak wyłącznika systemu kontroli trakcji.
Życzę Ci miłej exploatacji Twojej Miśki i pozdruuuffka
ryba - bez wody,
bez dachu - chałupa
a gajor bez ćmika - się czuje jak *upa ;)))
Obrazek
gajor
COLTMANIAK na 100%

Auto: Colt CZT

Poprzednia strona

Powrót do CZ0-CZ3-CZ5,CZT, CZC oraz Z00-Z30-Z50