Uwaga!

Forum wzbogacone o nową funkcjonalność!
Dodaj krótki opis i link do swojego tematu na tej podstronie:
Klubowicze i ich auta

Na forum cały czas trwają prace techniczne. Prosimy o cierpliwość.

Schizo

Andrzej O. ze Śremu k. Poznania

Modele produkowane od 2002 roku do teraz.

Andrzej O. ze Śremu k. Poznania

Postprzez jędruś » czwartek, 5 sie 2010, 14:33

Witam wszystkich szczęśliwych posiadaczy Miśków. Moje cudo to Mitsubishi Colt rocznik 2007 model 1.3 INform AUshift AT. Kod modelu Z34. Garażuję w Śremie k. Poznania. Średni roczny przebieg około 12 tysiecy kilometrów.
Załączniki
colt1.JPG
moje cudeńko od przodu
colt1.JPG (420.45 KiB) Przeglądane 76 razy
jędruś
Klubowicz CZx
Klubowicz CZx

Postprzez Koyocik » czwartek, 5 sie 2010, 14:35

Zadowolony z ten miś?
All is hardcore, when made with love.
Koyocik
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez jędruś » czwartek, 5 sie 2010, 14:38

Jak na dzisiaj bardzo. Gdyby nie wentylator który się rozpadł ( podobno wada fabryczna) byłby super. Na potrzeby wyjazdów (2 osoby + 2 psy) w zupełności wystarcza. Mógłby być bardziej "miekki" ale to nie jest jak dla mnie duża wada. ;-)
jędruś
Klubowicz CZx
Klubowicz CZx

Postprzez Terminus » czwartek, 5 sie 2010, 19:47

To wersja CZ5, i tak jest bardziej miękka od mojej CZ3, ;-).

Która wichura się rozpadła? Może powiniem uważać w moim? To jakaśwada generalna czy taki się trafił?
Jest dobrze, będzie dobrzej!
Z każdą chwilą rośnie liczba tych co mogą mnie cmoknąć, takich co lepiej ode mnie wiedzą co chciałem osiągnąć w pracy z komputerem - informatyk/ programista/ grafik - od 1993r.
Matematyka: prowadzenie samochodu to rozwiązywanie nieograniczonej ilości zadań w czasie rzeczywistym.
Prowokacja to sens życia...
Terminus
Moderator
Moderator

Postprzez jędruś » piątek, 6 sie 2010, 08:58

W moim jest tylko jedna "wichura". Zaczęła wibrować niczym ubijarka do betonu po czym stanęła i tyle. Miała luz całkiem niezły. Tulejki wyrobione tak z milimetr na średnicy. Według mnie to fabrycznie nie były nasączone smarem i stąd problem. Niestety nie sposób tego stwierdzić "organoleptycznie" ;-) gdyż silnik jest nierozbieralny i raz otwarty nadaje się tylko na smieci.
jędruś
Klubowicz CZx
Klubowicz CZx

Re:

Postprzez gajor » środa, 4 sty 2012, 13:19

jędruś napisał(a):W moim jest tylko jedna "wichura". Zaczęła wibrować niczym ubijarka do betonu po czym stanęła i tyle. Miała luz całkiem niezły. Tulejki wyrobione tak z milimetr na średnicy. Według mnie to fabrycznie nie były nasączone smarem i stąd problem. Niestety nie sposób tego stwierdzić "organoleptycznie" ;-) gdyż silnik jest nierozbieralny i raz otwarty nadaje się tylko na smieci.
Te silniki mają tuleje samosmarujące, więc nie wymagają smarowania. Albo był wyprodukowany w poniedziałek, albo auto stało długo nie uzywane i na łożźysku lub osiwirnika korozja się utworzyła. Takie coś potrafi szybko i dokładnie sponiewierać tuleki łożyska ;)))) Kupiłeś nowy, czy ze szrotu :???
ryba - bez wody,
bez dachu - chałupa
a gajor bez ćmika - się czuje jak *upa ;)))
Obrazek
gajor
COLTMANIAK na 100%

Auto: Colt CZT

Powrót do CZ0-CZ3-CZ5,CZT, CZC oraz Z00-Z30-Z50