Uwaga!

Forum wzbogacone o nową funkcjonalność!
Dodaj krótki opis i link do swojego tematu na tej podstronie:
Klubowicze i ich auta

Na forum cały czas trwają prace techniczne. Prosimy o cierpliwość.

Schizo

Rycerz - CJ0 1.3 GLX z 96

Modele produkowane na przełomie 1995 - 2003 roku.

Rycerz - CJ0 1.3 GLX z 96

Postprzez Rycerz » sobota, 29 sty 2011, 14:58

Witam wszystkich!
Mam na imię Artur i mieszkam w Krakowie

Dziś dzięki pomocy forumowiczów udało mi się zakupić Colta CJ0 1.3 GLX z 96
Zdjęcia wrzucę albo jeszcze dziś albo jutro.

Pozdrawiam wszystkich i miło mi, że dołączyłem do grona szczęśliwych posiadaczy Colta :)

EDIT: Dołączam zdjęcia które były na aukcji w internecie.
Nie udało mi się dziś zrobić zdjęć... musiałem się nacieszyć jazdą :)
Załączniki
1408946258.jpg
1408946258.jpg (78.79 KiB) Przeglądane 132 razy
1408946258_1.jpg
1408946258_1.jpg (132.6 KiB) Przeglądane 130 razy
Ostatnio edytowano poniedziałek, 31 sty 2011, 22:29 przez Rycerz, łącznie edytowano 2 razy
Rycerz
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez Pexu » sobota, 29 sty 2011, 15:30

siema, życzę zadowolenia z Colta i aktywnego uczestnictwa w życiu forum :)
Pexu
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Auto: Colt CJ0

Postprzez wizer » niedziela, 30 sty 2011, 08:34

Witam kolege na forum.. Życze milego użytkowania Colta, oraz liczymy na aktywne udzielanie się na forum..
ObrazekObrazek
wizer
Moderator
Moderator

Postprzez Terminus » niedziela, 30 sty 2011, 09:36

Rycerz napisał(a):Nie udało mi się dziś zrobić zdjęć... musiałem się nacieszyć jazdą :)

Rozumiemy, na pewno większość z nasz. Gumowych drzew!
Jest dobrze, będzie dobrzej!
Z każdą chwilą rośnie liczba tych co mogą mnie cmoknąć, takich co lepiej ode mnie wiedzą co chciałem osiągnąć w pracy z komputerem - informatyk/ programista/ grafik - od 1993r.
Matematyka: prowadzenie samochodu to rozwiązywanie nieograniczonej ilości zadań w czasie rzeczywistym.
Prowokacja to sens życia...
Terminus
Moderator
Moderator

Postprzez Rycerz » niedziela, 30 sty 2011, 11:47

Dziękuję :)
Na forum powoli zaczynam się rozkręcać ;)

[ Dodano: 2011-01-30, 12:38 ]
Mam do was jeszcze pytanie - bo jak szukałem w internecie to zazwyczaj na wyposażeniu Colta są albo elektryczne szyby i lusterka albo klimatyzacja?

Pytam ponieważ ja mam jedno i drugie. I właściciel mi jeszcze dorzucił radio CB :D
Rycerz
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez Tomi » poniedziałek, 31 sty 2011, 14:04

Witaj :D
Bardzo ładny kolor autka. Mam taki sam :mrgreen: Gratuluję zakupu i życzę bezproblemowej eksploatacji
Rycerz napisał(a):na wyposażeniu Colta są albo elektryczne szyby i lusterka albo klimatyzacja?
nie ma zasady. Są egzemplarze z pełną elektryką i klimą, bez elektryki i z klimą, z elektryką i bez klimy (chyba), oraz bez elektryki i bez klimy :-P
Ostatnio edytowano poniedziałek, 31 sty 2011, 14:05 przez Tomi, łącznie edytowano 2 razy
Cierpliwy do bólu....
Tomi
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez Rycerz » poniedziałek, 31 sty 2011, 18:31

Dzięki wielkie.
Dziś poszedł na wymianę podstawowych rzeczy.
W czwartek lub piątek powinien być z powrotem.

Mój mechanik w ogóle był w szoku, że jeszcze pasek od rozrządu nie poszedł... bo powinien był być wymieniony 50 tys km temu :D haha :D

Najwidoczniej mam szczęście.

P.S. Kurde, faktycznie masz takie samo autko jak ja :D Różnica w wyposażeniu jedynie zapewne (na pierwszy rzut widać, że nie masz przeciwmgłowych z przodu).
Można powiedzieć, że mamy bliźniaki ;)
Ostatnio edytowano poniedziałek, 31 sty 2011, 18:36 przez Rycerz, łącznie edytowano 1 raz
Rycerz
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez mystek » wtorek, 1 lut 2011, 15:41

Niech się sprawuje :). Do mojego też bardzo podobny, z tym, że kołpaki już dawno są na śmietniku :P. Lotki Ci zazdroszczę :(
Mitsubishi Colt CJ4A 01.2010 - 01.2012 R.I.P.

Mitsubishi Mirage Turbo 02.2012 - ...
mystek
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez Rycerz » wtorek, 1 lut 2011, 15:51

Powiem Ci, że mnie też kusi wyrzucić... ale są mitsubishi...
Letnie mam na oryginalnych aluskach mitsu :D
Czekam tylko żeby je już założyć! :D

Zobaczymy, może po zimie je sprzedam na allegro czy coś... (kołpaki w sensie ;) )

P.S. Założyłem temat o spocie - pomóż rozkręcić :)

EDIT: Nie mogę nigdzie znaleźć zdjęć Twojego miśka... :(
Ostatnio edytowano wtorek, 1 lut 2011, 15:55 przez Rycerz, łącznie edytowano 1 raz
Rycerz
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez macieekg » wtorek, 1 lut 2011, 16:04

Gratulacje,
colcik fajny taki sam kolor ma Tomi i mystek
oby się koła kręciły, i ruda nie podjadała ;-)

Rycerz napisał(a):ale są mitsubishi...

takie mitsubishi jak każde inne, typowe kołpaki niskobudżetowe :P
Live to ride, ride to live! by
Colt CA0 1.6 I 16V
Obrazek
macieekg
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez mystek » wtorek, 1 lut 2011, 16:05

Takie były ori kołpaki mitsu? Bo szczerze to wyglądają jak jakieś J-tec'i :). Jakby ta farba miała zaniedługo zejśc :P lepiej na stalówkach :)

Mój tak wygląda (najświeższe foto):

Obrazek

Obczaj mój temat w wolnej chwili, jak Ci się chce:P :

http://coltmania.pl/viewtopic.php?t=85259&start=260

Odnośnie spotu już się dopisałem właśnie. Najbardziej reflektowałbym Kraków, jakąś galerię, szczerze nie chce mi się jeździć 50km+ na spota :P. No ale zobaczymy ile osób się zgłosi. Ostatnio były 3 osoby w sumie, + nasz dwójka to byłoby już 5, całkiem całkiem :)
mystek
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez Rycerz » wtorek, 1 lut 2011, 17:54

Zrobię zdjęcia jak odbiorę go od mechanika to się wyklaruje wszystko.
Znaczek Mitsu jest :D

Tylko trzeba zachęcić użytkowników na tego spota! :)
Ostatnio edytowano wtorek, 1 lut 2011, 17:58 przez Rycerz, łącznie edytowano 1 raz
Rycerz
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez Rycerz » środa, 23 mar 2011, 00:20

Ech... dawno nic nie pisałem o swoim miśku :D

Więc w sumie od zakupu nic w nim nie wyskoczyło nowego, poza pękniętym wnętrzem lusterka lewego (ten stelaż co jest przykręcany do obudowy jest ułamany i wkład się nie za dobrze trzyma). W tym tygodniu wymieniam tarcze i klocki na przedniej osi bo już osiągnęły dolną granicę grubości.

Jutro wymieniam oświetlenie deski rozdzielczej i zegarów. Jak na razie czerwone, podświetlenie zegarka będzie zielone - o ile nie będzie zbyt jasne.

Wymieniłem głośniki w drzwiach z oryginalnych na Helix DB 5.1 i teraz elegancko gra muzyka (wiadomo, że niebo w uszach to nie jest, ale jest dużo lepiej).

Czekam cały czas na cieplejsze dni aby zmienić kółka na letnie. Ale, że w weekend ma być minus to czekam jeszcze z tą wymianą...

Jeszcze co mi wyskoczyło to, że drzwi kierowcy minimalnie się nie domykają. Jest to kwestia przesunięcia zamka o kilka milimetrów (pewnie też jutro to zrobię).

I w sumie z ważniejszych rzeczy to tyle.
W okolicy kilku miesięcy będę sobie musiał wymienić prawdopodobnie linki a może i prowadnice w obu szybach, bo czasami się nie zamykają ;) no i przy okazji tej wymiany wrzucę sobie nowe wkłady zamków - bo żadem z posiadanych kluczy ich nie otwiera i pozostaje jedynie pilot. A wiadomo, że jak padnie bateria to się do samochodu nie dostanę...

No i poza tymi 'drobnostkami' auto jest w stanie igła :D I mam nadzieję, że będzie mi służyło dłuuugie lata. Do momentu aż kupie sobie coś innego a z Colta zrobię rajdówkę do KJS (teraz szkoda mi troche katować miśka. no i musiałbym wymienić kilka rzeczy aby mieć pewność, że mnie nie zawiedzie na zawodach). Dlatego wszystko z czasem.

[ Dodano: 2011-03-23, 00:25 ]
I kilka zdjęć w miarę świeżych.
Zaraz po myciu :)
Załączniki
colt1.jpg
colt1.jpg (1.16 MiB) Przeglądane 140 razy
colt2.jpg
colt2.jpg (1.08 MiB) Przeglądane 134 razy
colt3.jpg
colt3.jpg (1.24 MiB) Przeglądane 130 razy
colt4.jpg
colt4.jpg (1.17 MiB) Przeglądane 129 razy
Rycerz
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez mystek » środa, 23 mar 2011, 08:57

pousuwaj zbędne naklejki z tylnej klapy, bo aż razi :) jakieś niemieckie pozostałości.

mystek
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez Tovija » środa, 23 mar 2011, 09:56

HAHAH.. ja znowu miałem całą przednią szybę oblepioną ;d
"ciszoj budiesz - dalszoj zajdiesz"
Obrazek
Tovija
Moderator
Moderator

Postprzez Rycerz » środa, 23 mar 2011, 10:49

mystek, Tego spahna czy co to już usunąłem ponad tydzień temu :P
Resztę myślę, że zostawie :D

Tovija, No to nie wesoło miałeś z usuwaniem tego :D

[ Dodano: 2011-03-23, 20:23 ]
Dzisiaj przez ok 2 godziny wymieniałem oświetlenie kabiny i montowałem oświetlenie nóg.
Nie udało mi się podłączyć z kabelkami pod 'główne' oświetlenie i przy nogach tylko przy otwartych drzwiach reaguje, ale to jest do przerobienia, bo chcę jeszcze dodać lampkę w okolicy wewnętrznego lusterka :D

Zegary i całą resztę dałem na czerwono - nawet spoko to wygląda. Jedynie zegarek na zielono, ale chyba zmienię na biały (czerwonego nie widać w dzień praktycznie w ogóle).

Zdjęcia za moment wrzucę, co prawda robione telefonem, bo aparat pożyczony aktualnie koledze. Więc jak tylko go odzyskam to zamienię na lepszej jakości.

Jedynie co to, zegary chyba dam niebieskie, bo czerwony to jakiś taki blady troche wychodzi...
Załączniki
20110323049.jpg
20110323049.jpg (232.91 KiB) Przeglądane 131 razy
Ostatnio edytowano środa, 23 mar 2011, 20:31 przez Rycerz, łącznie edytowano 1 raz
Rycerz
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez Rycerz » niedziela, 1 maja 2011, 11:37

Siemano! :D

Z nowo?ci to jaki? czas temu zakupi?em sobie alufelgi OZ Racing Superturismo GT (zdj?cia poni?ej).

Wymieni?em tarcze i klocki na przedniej osi i ?o?ysko przy kielichu z lewej strony - bo by?o ju? strasznie zjechane.

Kupi?em sobie te? dr??ek zmiany biegów skórzany - bardzo fajnie le?y w r?ce. Jednak jakie? uczulenie mi wychodzi na t? 'skór?' albo na barwnik i musz? go zmieni? na inny...

Wczoraj odebra?em samochód od mechanika. By? na generalnym remoncie silnika. By?em do tego zmuszony, poniewa? bra? strasznie olej (na 500km schodzi?o prawie ca?e 3,5l - na bagnecie by?o ca?kowicie sucho). Wi?c do wymiany posz?y wszystkie uszczelni, pier?cienie, ko?o zamachowe te? posz?o do wymiany i kilka innych rzeczy, których nazw nie pami?tam teraz. Ale ogólnie po?owa silnika jest nowa :D Przy okazji wymieniony p?yn ch?odniczy, hamulcowy i oczywi?cie olej.

Remont ten by? te? konieczny ze wzgl?du na planowan? podró? do Francji i z powrotem

P.S. jeszcze poprawione zosta?o rami? wycieraczki tylnej, bo wyciera?a tylko pó? szyby :D

I dobra wiadomo?? dla mnie - nie musz? wymienia? wk?adów zamków. Drzwi pasa?era elegancko si? otwieraj? kluczem - w zimie musia? by? zapieczony. Wi?c oszcz?dzi?em kilka stów na tym :)
Ostatnio edytowano niedziela, 1 maja 2011, 11:39 przez Rycerz, łącznie edytowano 2 razy
Rycerz
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez mystek » niedziela, 1 maja 2011, 14:33

No, super wygl?da na tych OZtach :) ale w bia?y kolor je maluj koniecznie!

mystek
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez Rycerz » niedziela, 1 maja 2011, 16:32

Bia?y? Nieeee... zostanie taki :P :D
Po pierwsze mi si? nie chce, po drugie szkoda mi czasu i pieni?dzy na malowanie ;)
Rycerz
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez ślimak » wtorek, 3 maja 2011, 19:46

Rycerz napisał(a):Bia?y? Nieeee... zostanie taki :P :D
Po pierwsze mi si? nie chce, po drugie szkoda mi czasu i pieni?dzy na malowanie ;)

My?l? ?e by?a by ró?nica ;)

A w?a?nie jakie koszta remontu silnika ??

Co prawda mój te? bierze olej ale nie w takiej ilo?ci. Ale tak orientacyjnie jakie koszta ??
Ostatnio edytowano wtorek, 3 maja 2011, 19:48 przez ślimak, łącznie edytowano 1 raz
ślimak
Rasowy COLTMANIAK

Następna strona

Powrót do CJ0-CJ1A-CJ4A