Uwaga!

Forum wzbogacone o nową funkcjonalność!
Dodaj krótki opis i link do swojego tematu na tej podstronie:
Klubowicze i ich auta

Na forum cały czas trwają prace techniczne. Prosimy o cierpliwość.

Schizo

omenek - CJ4A 1.6 "Clou" '99r.

Modele produkowane na przełomie 1995 - 2003 roku.

omenek - CJ4A 1.6 "Clou" '99r.

Postprzez omenek » czwartek, 21 lip 2011, 19:23

Witajcie.
Po smutnym zakończeniu historii z Coltem C50 przyszła w końcu pora na wymarzoną przeze mnie wersję Colta czyli CJ4A w wersji "Clou". Specjalnie dla niej byłem zmuszony przejechać pół Polski i dodatkowo wracać nim po autostradzie bez ważnych tablic, ale było warto. Poza kilkoma rzeczami auto jest w naprawdę dobrym stanie. Poza standardowymi elementami typu filtry i rozrząd do wymiany jest tylko skraplacz klimatyzacji oraz sprzęgło, ponieważ zaczyna już hałasować. Niedawno zostały wymienione z nim zegary, ponieważ stare przestały działać co osobiście sprawdziłem gdyż dostałem stare. W związku z tym licznik wskazuje przebieg 142000, ale prawdziwy wynosi około 220000 co potwierdzają książka serwisowa i faktury z przeglądów. Skok jakościowy między rokiem 1991 (C50), a 1999 (CJ0) jest kosmiczny. Tutaj dużo lepiej pracuje zawieszenie, jest ciszej i wygodniej. Mam nadzieję, że się nie zawiodę na Miśku.

Zdjęcia zrobię jak zrobi się trochę lepsza pogoda i będę mógł go umyć;)

Pozdrawiam.
Obrazek

Obrazek
omenek
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Re: omenek - CJ4A 1.6 "Clou" '99r.

Postprzez adamovicius » czwartek, 21 lip 2011, 19:30

Ja też ostatnio przesiadłem sie do CJ z CA i skok jakościowy też jest ogromny :D CJ ma troche dłuższe przełożenia,dzieki czemu mozna jechac 100km/h przy 2600obr/min i jest kompletna cisza,a w CA było już 3000obr i niezły hałas.Niestety jakość blach jest moim zdaniem duzo gorsza niż w CA0.Maska rdzewieje od spodu na zgrzewie blach itp.Wersja Clou jakos nie przypadła mi do gustu,ze względu na ten "Roverowaty" przód,ale każdy lubi co innego :D Zycze bezawaryjnej jazdy i przyczepności :D
Obrazek
By null at 2012-05-21
CA1A 1993r 29.02.2008-17.07.2011-został w rodzinie
CJ4A 2000r 16.07.2011-??
adamovicius
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez omenek » sobota, 23 lip 2011, 20:25

Dorzucam obiecane zdjęcie:)
Załączniki
DSC01209.JPG
Obrazek

Obrazek
omenek
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez adamovicius » niedziela, 24 lip 2011, 06:43

We Wrocławiu był i ja nic nie wiedziałem,szkoda by bym sobie obejrzał :D Zmienisz koła i bedzie gitara :D
Obrazek
By null at 2012-05-21
CJ4A 2000r 16.07.2011-??
adamovicius
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Tovija » niedziela, 24 lip 2011, 08:19

Piękny jest ! Zazdroszczę :oops: :-D
"ciszoj budiesz - dalszoj zajdiesz"
Obrazek
Tovija
Moderator
Moderator

Postprzez mystek » niedziela, 24 lip 2011, 08:42

Te Roverowe grille są kiczowate, to tak, jakbyś wrzucił "chrom pakiet" próbując zrobić z Poloneza luksusową limuzynę :/. No ale to nie Ty o tym decydowałeś, tylko tęgie głowy w Mitsubishi :). Felgę kup i będzie ok :)
Mitsubishi Colt CJ4A 01.2010 - 01.2012 R.I.P.

Mitsubishi Mirage Turbo 02.2012 - ...
mystek
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez Tomi » niedziela, 24 lip 2011, 09:33

a mi właśnie Clou strasznie się podoba 8-) Czy mi się wydaje, czy jakiś badlook jest zrobiony? Założysz jeszcze jakieś ładne fele i będzie malina :-D
Cierpliwy do bólu....
Tomi
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez Marker » niedziela, 24 lip 2011, 09:43

Wydaje Ci się ;)
Ja tam wole Bistro jak już ma być czarny i chromowany, ale ten też jest ok. Ważne że CJta! :D
Obrazek
Marker
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Auto: CJ1A Sprint

Postprzez omenek » niedziela, 24 lip 2011, 11:04

adamovicius napisał(a):We Wrocławiu był i ja nic nie wiedziałem,szkoda by bym sobie obejrzał :D Zmienisz koła i bedzie gitara :D

Hehe samochód był kupiony koło Krakowa, a na wrocławskich blachach jest, bo ja jestem tam zameldowany. Niestety nie mogłem się tam na dłużej zatrzymać, bo na drugi dzień trzeba było iść do pracy. Może następnym razem się jakoś zgadamy i będziesz mógł go sobie obejrzeć z każdej strony:P

Jeżeli chodzi o samą wersję Clou to właśnie te chromowane wstawki i grill a'la Rover mi się w tej wersji podobają najbardziej. Przedtem miałem w ogóle uprzedzenia do CJtki ze względu na tylne lampy, ale powoli się przyzwyczajam:)

Pozdrawiam.
Obrazek

Obrazek
omenek
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez adamovicius » niedziela, 24 lip 2011, 15:11

Własnie ten tył jest tak brzydki ze az piekny :D W nim jest zawarta cała japońska filozofia :D
Obrazek
By null at 2012-05-21
CJ4A 2000r 16.07.2011-??
adamovicius
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez omenek » poniedziałek, 26 wrz 2011, 09:19

W końcu po długich mękach (brak czasu) w weekend udało mi się skończyć projekt wygłuszania drzwi. Efekt końcowy jest zadowalający, dźwięk naprawdę się polepszył. Następnym krokiem będzie zmiana radia, bo to które obecnie mam trochę psuje efekt.

Wygląda to mniej więcej tak:

https://picasaweb.google.com/lh/photo/BsgQGoXyXLVH_e2G07xx7TMKAW6KXrGbsthWwLgVV4c?feat=directlink
https://picasaweb.google.com/lh/photo/4elgdmlF3H_-NUQdA12bPDMKAW6KXrGbsthWwLgVV4c?feat=directlink
Obrazek

Obrazek
omenek
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez omenek » niedziela, 9 paź 2011, 08:50

W zeszłym tygodniu po mękach związanych z dobraniem osuszacza udało mi się aktywować klimę (szkoda, że po sezonie:P). Cała operacja (łącznie z dwoma niepasującymi osuszaczami) wyniosła mnie 790zł, ale przynajmniej za rok będzie się jeździć z większym komfortem.
Przez zimę planuję uzbierać i kupić jakieś ładne felgi pasujące do kolorystyki auta. Na razie najbardziej pasujące (według mnie) do czarnego auta i srebrnych wstawek są 15" Dezent RL Dark.
Ostatnio na ustawianiu zbieżności miałem okazję zajrzeć pod auto i zaniepokoiły mnie gnijące podłużnice z tyłu. na razie nie ma jeszcze dziur, ale trzeba będzie się tym zająć...

To tyle. Pozdrawiam.
Obrazek

Obrazek
omenek
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez Tovija » niedziela, 9 paź 2011, 10:33

Norma w Tzlotach. U mnie jest już wgłębienie na jakiś centymetr - przegniło strasznie ! Nawalilem tam cortaninu i zalepiłem bitgumą - zobaczymy jak się sprawa będzie mieć po sezonie - jakby co do blacharza i wspawuje zdrową blachę!
"ciszoj budiesz - dalszoj zajdiesz"
Obrazek
Tovija
Moderator
Moderator

Postprzez omenek » poniedziałek, 7 lis 2011, 14:26

Wczoraj z nudów zabrałem się za naprawę lampki w bagażniku. Po rozebraniu połowy tyłu i lewego boczku okazało się, że problem leżał w złączce na tylnym błotniku. Konkretnie było tam tyle śniedzi, że kilka bolców urwało się po jej rozpięciu. Jedynym rozwiązaniem jakie przyszło mi do głowy było rozcięcie jej i zlutowanie. Operacja się powiodła, pacjent żyje, a bagażnik odzyskał swiatłość:)

Pozdrawiam.
Obrazek

Obrazek
omenek
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Powrót do CJ0-CJ1A-CJ4A