Uwaga!

Forum wzbogacone o nową funkcjonalność!
Dodaj krótki opis i link do swojego tematu na tej podstronie:
Klubowicze i ich auta

Na forum cały czas trwają prace techniczne. Prosimy o cierpliwość.

Schizo

Markerowy CJ0 99'

Modele produkowane na przełomie 1995 - 2003 roku.

Markerowy CJ0 99'

Postprzez Marker » sobota, 14 lis 2009, 21:40

Witam
Od marca użytkuję Colciaka CJ z 99 roku. Pod maską mam skromne 4G13 z 75 kucami, niemniej narazie jeszcze to wystarcza, choć nie obraziłbym się na mocniejszą jednostkę. Z mojego czerwonego chrabąszcza jak mówi na Colta mój sąsiad :mrgreen: jestem niezwykle zadowolony. Praktycznie auto bezobsługowe. W przyszłości może dojdą nowe części (felgi, lampy, fotele, może nawet swap na 1,6 czy gwintowane zawieszenie).

Pare fotek:

Obrazek
Obrazek

I fota z wakacji :mrgreen: . Colt w przemiłym towarzystwie Corvetty C5 na parkingu przed torem w Oschersleben
Obrazek

Pozdrawiam ;)
Ostatnio edytowano sobota, 14 lis 2009, 21:43 przez Marker, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Marker
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Auto: CJ1A Sprint

Postprzez niczyj » sobota, 14 lis 2009, 22:20

Witaj na forum.
Ładna cjotka. Napisz coś więcej o aucie.
Pozdrawiam
motocykl i colt, są narzędziami buntu, przeciwko tym wszystkim normalnym, za nic mających takich jak my
niczyj
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez Marker » sobota, 14 lis 2009, 22:53

Auto przez 9 lat jeździło w Niemczech. W zeszłym roku zostało sprowadzone do Polski. W marcu br. kupiłem go od 2giego właściciela (a pierwszego w Polsce). Auto było świetnie utrzymane. Po wizycie u znajomego mechanika usłyszałem tylko "Michał, to jest dobre auto. Bierz." No i wziąłem :mrgreen: Jak widać jest to wersja "Sprint". Fabrycznie założone progi i dokładka przedniego zderzaka. Felgi 14'', niestety bez kapsli. A może i na szczęscie, bo IMO teraz nie wyglądają źle, a z kapslami było by gorzej. Pod maską jak pisałem 1.3 , 75KM. Po mieście pali 6-7l więc wszystko w normie. Jednak przydało by się pare koni więcej dlatego w przyszłym roku rozejrze się może za 4G92. W środku za wiele nie ma. Jest klima i... to wszystko :mrgreen: Ani obrotka, ani elektryki. Jak będzie przypływ gotówki pojawią się zegary z obrotomierzem, fotele od Eclipse'a albo od 3000GT i jakieś pierdółki typu gałka zmiany biegów czy dywaniki. Jak pisałem z miśkiem nie ma żadnych problemów. Po 10 latach jeździ jak by wyjechał z fabryki. Ostatnio tylko wymieniałem złącze elastyczne w wydechu bo się mała dziura zrobiła i pierdział jak stara V8ka :mrgreen: .
Obrazek
Marker
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez DED » sobota, 14 lis 2009, 23:05

Marker napisał(a):mieście pali 6-7l

to chyba masz lekka noge ?? ;-)
LiCzY sIę PrOwOkAcJa
Obrazek
DED
Organizator zlotu 2010
Organizator zlotu 2010

Auto: Colt

Postprzez Marker » sobota, 14 lis 2009, 23:15

Ano jak się ma pusty portfel to trzeba i paliwo oszczędzać :mrgreen: Jestem tylko biednym studentem więc staram się jeździć oszczędnie, niemniej czasem się zdarzy, że troche przekręce go po obrotach, żeby nie myślał że prowadzi go prezes fabryki materaców :mrgreen:
Ostatnio edytowano sobota, 14 lis 2009, 23:18 przez Marker, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Marker
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez wawers90 » niedziela, 15 lis 2009, 19:44

Witam kolege!!
Ładna CJtka :) mam dokładnie to samo także wiem jak to jest. jeśli to cie pocieszy to nie jesteś sam. ja też sie jeszcze ucze to rozumiem ten twój ból ;)
pozdro..
My Love ----> my COLT
wawers90
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez tresorex » niedziela, 15 lis 2009, 20:24

ładny colcik :) witamy!
Obrazek

Obrazek
tresorex
Moderator
Moderator

Auto: CA4A 1.6 4G92 '92

Postprzez Agusia » poniedziałek, 16 lis 2009, 10:40

Witaj Marker na naszym forum, miło że do nas dołączyłeś. Fotki CJ-ki wrzucone tak więc przenoszę do KLUBOWICZY :)

Zachęcam do aktywności na forum

Pozdrawiam
Obrazek Obrazek
Agusia
Moderator
Moderator

Postprzez Onyx » sobota, 21 lis 2009, 16:40

Łuuuhuhu...ale czerwona strzała :D
Ładnie sie prezentuje :-)
Onyx
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez grecco » sobota, 21 lis 2009, 16:50

skad dorwać taką dokładke zderzaka przedniego ??
szukam na allegro ale z marnym skutkiem
grecco
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez Marker » niedziela, 22 lis 2009, 16:58

Ja Ci niestety nie powiem. Była już przy samochodzie razem z progami. Jak wnioskuje po napisie "Sprint" na boku jest to fabryczny tuning opytczny. Musisz szukać po aukcjach, może akurat trafisz ;)

W przyszły łikend podjade na myjke (wszak na spot trzeba pojechać czystym) i machne pare fotek, może nawet w jakimś plenerze bo te nie oddają nawet w połowie uroku tego auta :mrgreen:
Ostatnio edytowano niedziela, 22 lis 2009, 17:05 przez Marker, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Marker
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez misiekwwl » niedziela, 22 lis 2009, 18:51

grecco napisał(a):skad dorwać taką dokładke zderzaka przedniego ??
szukam na allegro ale z marnym skutkiem

to są ori dokładki z CJ
kupno ich graniczy z cudem ;-)
>>MISIEKWWL<<

Mowa jest srebrem, a milczenie owiec :P
Obrazek
misiekwwl
Moderator
Moderator

Postprzez Marker » wtorek, 5 paź 2010, 20:37

Witam po dłuższej mojej nieobecności ;)
Colt w moich towarzystwie przejechał już ponad 20 tysięcy kilometrów i myśle, że tworzymy zgraną parę ;) Jak dotąd prócz paru razy kiedy w gęstą zeszłoroczną zime aku odmówił współdziałania nie mam prawa narzekać na miśka. Dzielnie jeździ i znosi moje nastroje ;)
Ostatnio w nagrodę dostał nowe kapcie pt Fulda CARAT Progressio (wg. testów ADAC najlepsze w swoim rozmiarze). Dzisiaj odebrałem go z warsztatu po wymianie środkowego tłumika przez który Colt brzmiał jak połączenie kosiarki z V8 :mrgreen: . Dźwięk był nawet fajny szczególnie przy wyższych obrotach (prawie jak Apex'i albo Mangaflow :mrgreen:) jednak trochę męczył. Teraz jest cichutko jak w Audi A8 ;) Do zrobienia został jedynie łącznik stabilizatora, ale to już w przyszłym tygodniu.

Z ciekawych wycieczek moge odnotować wyjazd na wyścig do niemiec. 1300KM w 2 dni bez najmniejszego jęknięcia.

Colt miał też małą sesyjke na działce u znajomych w lato i prezentował się mniej więcej tak:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Natomiast w niedalekiej przyszłości tj mam nadzieje że już na lato 2011 będzie wyglądać mniej więcej tak:

Obrazek

Do końca roku prócz zabezpieczenia podwozia i ew. wymian zużytych elementów zawieszenie chciałbym odświeżyć trochę wnętrze tj białe zegary, dywaniki, gałki zmiany biegów, fotele, radio. Do tego przyciemnić tylne lampy i założyć białe kierunki. Ile z tego wyjdzie zobaczymy. Postaram sie podzielić wynikami moich pomysłów ;)
pozdrawiam
Ostatnio edytowano wtorek, 5 paź 2010, 20:44 przez Marker, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek
Marker
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez tornado21 » środa, 6 paź 2010, 18:42

Piekny Colciak, dbaj o niego! ;)
tornado21
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez YoPiciowy » środa, 6 paź 2010, 18:55

Plany ok, lamp jednak bym nie ściemniał :-> Samochodzik b.ładny
Obrazek
YoPiciowy
Moderator
Moderator

Postprzez Marker » czwartek, 7 paź 2010, 08:40

lamp jednak bym nie ściemniał

Osobiście bardzo podoba mi się ten motyw. Mam jedną zapasową lampę i na niej najpierw spróbuje. Jak się okaże jednak że nie wygląda tak jak bym chciał to dam sobie spokój.
Obrazek
Marker
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez Tomi » czwartek, 7 paź 2010, 10:03

Marker napisał(a):Natomiast w niedalekiej przyszłości tj mam nadzieje że już na lato 2011 będzie wyglądać mniej więcej tak:
już masz upatrzone takie felgi? :) Na zdjęciu nie zmieniłeś kierunków na białe ;-)
Trzymam kciuki za powodzenie planów :13:
Cierpliwy do bólu....
Tomi
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez tresorex » czwartek, 7 paź 2010, 10:22

świetnie wygląda z tą wirtualną felą! :twisted:
Obrazek

Obrazek
tresorex
Moderator
Moderator

Auto: CA4A 1.6 4G92 '92

Postprzez Marker » czwartek, 7 paź 2010, 15:20

już masz upatrzone takie felgi?

Cholernie bym chciał Volki TE37 no ale niestety nie stać mnie ;) Najprawdopodobniej będą to Roty Grid lub Real Lite albo SSR Type-C

Roty na nissanie:
Obrazek

Chyba, że uda mi się znaleść jakieś tańsze w podobnym kształcie. Generalnie mają być czarne (albo grafitowe) i 6cio ramienne.

Na zdjęciu nie zmieniłeś kierunków na białe

No fakt, ale za jakieś 2 tygodnie będą już na żywo białe ;)

Dodatkowo wpadłem na pomysł, żeby przyciemnić troszke szyby i pomalować na czarno słupek i listwy drzwiowe przy szybach (nie wiem jak to nazwać ale chyba wiecie o co mi chodzi?:>). Myśle że fajnie by się to komponowało z ciemnymi felgami i lampami...
Ostatnio edytowano czwartek, 7 paź 2010, 15:39 przez Marker, łącznie edytowano 5 razy
Obrazek
Marker
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez YoPiciowy » czwartek, 7 paź 2010, 17:11

Słupek możesz okleić folią do tego przeznaczoną ;) Jacky ma taką w ofercie.

Coś takiego http://allegro.pl/folia-na-progi-i-slup ... 38410.html
Obrazek
YoPiciowy
Moderator
Moderator

Następna strona

Powrót do CJ0-CJ1A-CJ4A