Co do kompresji - miałem rację. Teraz tylko niech potwierdzą się świece. Dla pewności, zmieniłbym jeszcze te nieszczęsne kabelki NGK...
NGK - Niezłe Gówno K__U__R__*__A
| Uwaga! |
|---|
|
Forum wzbogacone o nową funkcjonalność! Dodaj krótki opis i link do swojego tematu na tej podstronie: Klubowicze i ich auta Na forum cały czas trwają prace techniczne. Prosimy o cierpliwość. Schizo |

mani4c napisał(a):O jaaaaaaaaa... Ale NGK Made in Japan! Toż to szroty, a nie legendarne NGK. :O Założysz Denso i coś czuję, że przestaniesz marudzić. Zaczniesz za to instalować dokładki, progi i spoiler.
Co do kompresji - miałem rację. Teraz tylko niech potwierdzą się świece. Dla pewności, zmieniłbym jeszcze te nieszczęsne kabelki NGK...

mani4c napisał(a):O jaaaaaaaaa... Ale NGK Made in Japan! Toż to szroty, a nie legendarne NGK. :O Założysz Denso i coś czuję, że przestaniesz marudzić. Zaczniesz za to instalować dokładki, progi i spoiler.

ślepy napisał(a):podmień z kimś kable
ze sie dzialo to co sie dalej dzieje 

mystek napisał(a):Tov, obiecałeś, że po wymianie świec go zostawisz w spokoju!! Tak też zrób i ciesz się nim

adamovicius napisał(a):Z tego co wiem to przerwa ma wynosic 1,1mm i jeżeli kupiłes odpowiednie swiece to maja juz taka przerwe ustatwiona fabrycznie i nie ma co kombinowac.

Tovija napisał(a):Pamiętacie tajemnicze stuki o ktorych pisalem kiedys ?
Pojawił mi się niedawno lekki luz na kole przednim lewym, więc dzisiaj po pracy znowu podjechalem na stację. Trafiłem znowu na sympatycznego starszego Pana z ktorym gadalem rok temu. Znowu przetrzepany caly przedni zawias - nigdzie nawet najmniejszego luzu, ani na drazkach ani koncowkach ani sworzniach ani na stabilizatorach - IGŁA STAN.
Otwarlismy maskę i facet powiedz mi zebym zaczal naciskać colta w dół, okazalo sie ze jest luz na lozyskach amortyzatorów - ot sprawa się wyjaśniła i stąd te puki na dziurskach i lezacym policjancieLuz również jest na całym mcphersonie - lekki ale jest. Więc szczam na to bo ponoc sprawa nie grozna lecz wkurzajaca

mani4c napisał(a):Tovija napisał(a):Pamiętacie tajemnicze stuki o ktorych pisalem kiedys ?
Pojawił mi się niedawno lekki luz na kole przednim lewym, więc dzisiaj po pracy znowu podjechalem na stację. Trafiłem znowu na sympatycznego starszego Pana z ktorym gadalem rok temu. Znowu przetrzepany caly przedni zawias - nigdzie nawet najmniejszego luzu, ani na drazkach ani koncowkach ani sworzniach ani na stabilizatorach - IGŁA STAN.
Otwarlismy maskę i facet powiedz mi zebym zaczal naciskać colta w dół, okazalo sie ze jest luz na lozyskach amortyzatorów - ot sprawa się wyjaśniła i stąd te puki na dziurskach i lezacym policjancieLuz również jest na całym mcphersonie - lekki ale jest. Więc szczam na to bo ponoc sprawa nie grozna lecz wkurzajaca
Boże jak ja się cieszę, że z zawiasu u mnie to stuki mam tylko pod deszczu z od tyłu. W takim razie nie pozostaje nic innego jak kupić nowe łożyska KYB. Szkoda, że są one relatywnie drogie - ale z drugiej strony będziesz miał też całe nowe mocowanie górnej części kolumny. Czyli przetrzyma Ci to już raczej dożywotnio.
Musisz wymieniać obie poduchy czy wystarczy jedna?

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość