mam na imię Rafał, mam 18lat i pochodzę z małego miasteczka Praszka w woj. Opolskim. Od niespełna tygodnia jestem posiadaczem Colt'a CA4A z LPG. Misiek jest z 94' i jak już wspomniałem jest wyposażony w sekwencyjną instalację gazową. Cena za Colta nie była za wysoka, ale za to jest on dość zaniedbany i stosunkowo dużo trzeba w nim zrobić choć większość mankamentów to prawdziwe drobnostki.
Do Colcika posiadam komplet praktycznie nowych opon zimowych na stalowych felgach więc zima mu nie straszna
Wyposażenie:
- Elektryczne lusterka
- Elektryczne szyby
- Radio CD-MP3 + USB
- Poduszka powietrzna kierowcy
Jak już wspominałem trzeba w nim co nieco zrobić, z tego co na razie zrobiłem to:
- Naprawiłem wszystkie pozycje [spalone żarówki]
- Naprawiłem światło przeciwmgielne [przecięty przewód]
- Podświetlenie tablicy rejestracyjnej [spalone żarówki i nie podłączona wtyczka]
- Tylny spryskiwacz i wycieraczka tył [Niepodłączony włącznik + rozpięty wężyk w bagażniku]
- Podłączyłem oba nieoryginalne głośniki z tyłu bo nie grały
- Naprawiłem lewy kierunkowskaz*
- Ogólne ogarnięcie wnętrza [dokręcenie śrubek, poklejenie połamanych plastików, etc]
- Naprawiłem urwany podłokietnik [przypadłość Coltów, pospolity zawias meblowy rozwiązał sprawę, proste, a nadzwyczaj skuteczne
Do zrobienia jeszcze:
- Do wymiany końcówki drążków kierowniczych
- Nie działają hamulce z tyłu [prawdopodobnie przerwane przewody hamulcowe]
- Nie działający ręczny
- Ogrzewanie tylnej szyby [prawdopodobnie tylko przecięty kabel bo lusterka grzeją
- Przednie halogeny do zrobienia [niestety to tylko atrapy, ale postaram się przynajmniej zrobić z nich światła do jazdy dziennej]
- Naprawić mechanizmy podnoszenia szyb [Prawy w ogóle się nie opuszcza prawdopodobnie pęknięta linka i odłączony silniczek, lewy nie zjeżdża do końca bo się zacina]
- Zamontować oryginalne nagłośnienie [przynajmniej z przodu bo nie mam żadnego głośnika
- Podświetlenie deski rozdzielczej [prawdopodobnie poprzepalane żaróweczki, o dziwo licznik ma pełne działające oświetlenie]
- Wymienić boczki bo moje nie mają kratek od głośników i są w tragicznym stanie [popękane, podrapane]
- Chcę zakonserwować podwozie
- I chyba jedna z największych bolączek tego auta czyli lakier, jest on niezbyt estetyczny, bo ktoś położył sobie go w garażu i zrobił się gdzieniegdzie matowy*

* Naprawa kierunkowskazu okazała się dość prosta i wręcz banalna, problemem było to iż lewy kierunek migał zbyt szybko i słabo świecił, więc zabrałem się za wymianę żarówek lecz to nie przyniosło rezultatów, zrezygnowany postanowiłem przełożyć wszystkie żarówki z lewej na prawą stronę więc zacząłem od tyłu i sprawdziłem czy problem zniknął, otóż tak zniknął, ale co najlepsze że i lewy i prawy kierunkowskaz migają tak samo w odpowiednim tempie, ale jeżeli tylko przełożę żarówki tylnych kierunkowskazów to od razu problem się pojawia
** Na razie jedyne plany jakie mam z lakierem to okleić dach białą matową folią bądź stickerbombem
Nom to chyba wszystko, jakby ktoś miał jakieś pytania, bądź propozycję jak rozwiązać którąś z bolączek mojego Colt'a to chętnie wysłucham jego propozycji