Uwaga!

Forum wzbogacone o nową funkcjonalność!
Dodaj krótki opis i link do swojego tematu na tej podstronie:
Klubowicze i ich auta

Na forum cały czas trwają prace techniczne. Prosimy o cierpliwość.

Schizo

CA0 1,3 1995 r. :)

Auta, które zostały sprzedane, zezłomowane.

CA0 1,3 1995 r. :)

Postprzez mlawa85 » wtorek, 3 sty 2012, 00:57

Witam,
w koncu chwila czasu na zamieszczenie paru zdjec czerwonej strzały :) jak na 278 tys to mysle ze calkiem niezle wyglada :)

Pozdrawiam wszystkich Coltoholików :)
Załączniki
20110805218.jpg
20110805219.jpg
20110805220.jpg
Warszawa, gg:4305461
mlawa85
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Auto: Czarne CJ1A Sprint:)

Re: CA0 1,3 1995 r. :)

Postprzez mystek » wtorek, 3 sty 2012, 14:37

Witamy na forum :) colcik wygląda ciekawie, nawet na tych felgach, choć to chyba chińczyki jakieś allegrowe(??). Jakby malnąć ją w jakąs biel mogłoby być ciekawie :)
Mitsubishi Colt CJ4A 01.2010 - 01.2012 R.I.P.

Mitsubishi Mirage Turbo 02.2012 - ...
mystek
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez krzychu0212 » wtorek, 3 sty 2012, 14:51

Załóż mu lotke na "plecy" ;) fajniej będzie wyglądał ;)

Ale tak czy tak wygląda na całkiem zadbanego
krzychu0212
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez hatake20x » wtorek, 3 sty 2012, 15:01

Bardzo zadbana sztuka :D może cos więcej na temat przyszłości autka ?

ehhh ... Czerwone jest piękne :PP
hatake20x
Potencjalny COLTMANIAK

Postprzez qualizer » wtorek, 3 sty 2012, 15:02

za******y jest ten twój Colcik :). Chciałbym mieć taka blache w swoim :D
qualizer
Potencjalny COLTMANIAK

Postprzez tresorex » wtorek, 3 sty 2012, 15:27

Ładna sztuka. Licznik pewnie nie cofany czyli ma przebieg jak większość na coltmanii :D
Obrazek

Obrazek
tresorex
Moderator
Moderator

Auto: CA4A 1.6 4G92 '92

Postprzez ozzy89 » wtorek, 3 sty 2012, 17:52

mystek napisał(a): nawet na tych felgach, choć to chyba chińczyki jakieś allegrowe(??).

no chińskie, ale były sprzedawane w Norauto ;) siostra ma takie w Clio, odkupiła od gościa z allegro, który kupił je w Norauto z oponami Toyo T1R i sprzedawał po 1000 km chyba, bo komplet wygląda jak nowy :lol:
Obrazek
ozzy89
Klubowicz
Klubowicz

Auto: CA4A Malibu

Postprzez Ra4al » środa, 4 sty 2012, 17:12

Ładne autko, czerwony w Coltach zazwyczaj szybko płowiał a ten widzę że na prawdę się za******ie prezentuje :).
Na tych zdjęciach niepokoi mnie tylko jedno, otóż jakie Ty masz ciśnienie w tych oponach?? Bo wyglądają jak balony, jeszcze nie spotkałem się aby opony z prawidłowym ciśnieniem nic a nic się nie ugięły pod ciężarem auta, a u Ciebie to aż wygląda nienaturalnie :P. No przepraszam, spotkałem się, poprzedni właściciel mojego Colta nawalił 4,2 atmosfery, przez co udało mu się zniszczyć 3 z 4 opon :/.
Obrazek
Ra4al
Prawdziwy COLTMANIAK

Postprzez mlawa85 » środa, 4 sty 2012, 17:16

Ra4al napisał(a):Ładne autko, czerwony w Coltach zazwyczaj szybko płowiał a ten widzę że na prawdę się za******ie prezentuje :).
Na tych zdjęciach niepokoi mnie tylko jedno, otóż jakie Ty masz ciśnienie w tych oponach?? Bo wyglądają jak balony, jeszcze nie spotkałem się aby opony z prawidłowym ciśnieniem nic a nic się nie ugięły pod ciężarem auta, a u Ciebie to aż wygląda nienaturalnie :P. No przepraszam, spotkałem się, poprzedni właściciel mojego Colta nawalił 4,2 atmosfery, przez co udało mu się zniszczyć 3 z 4 opon :/.

Z tego co orientuje sie to opony nieco siadały :), moze zwyczajnie zdjecia tak wyszły, cisnienie bylo w nich w granicach 2,2. Niestety wypłowiały juz lusterka nieco sie roznia od reszty karoserii. Ma pare wyprysków rdzy ale na chwile obecna nie stac mnie na to zeby zrobic mu nowa tapete :)
mlawa85
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez mlawa85 » środa, 4 sty 2012, 17:22

tresorex napisał(a):Ładna sztuka. Licznik pewnie nie cofany czyli ma przebieg jak większość na coltmanii :D

Biorac pod uwage wiek auta to mysle ze przebieg jest całkowicie uzasadniony a kupienie samochodu ktory ma 16 lat i 160 tys. oczywiscie jest mozliwe ale prawdopodobienstwo siega tego jakie jest w momnecie wygranej w totolotka :) Mojej starszyzny plemiennej :) Mazda 323f z 1999 ma 140 tys. tyle ze oni jezdza tym samochodem dosc rzadko, w srodku jest jak nowy i kiedy czasami przesiade sie ze swojego do ich to czuje jakby wczoraj zostaly zdjete pokrowce foliowe z foteli :) ale to sa tak jak wspomniałem wyjatki od reguly :)
mlawa85
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez mlawa85 » środa, 4 sty 2012, 17:34

hatake20x napisał(a):Bardzo zadbana sztuka :D może cos więcej na temat przyszłości autka ?

ehhh ... Czerwone jest piękne :PP

cos wiecej :)
- wymiana skrzyni bo juz ja słychac
- mam zamair odswiezyc zderzaki i w stawic w nie halogeny (rozgladalem sie za wersja jaka posiada tresorex ale nie do zdobycia jak dla mnie:( )
- byc moze dojda dokladki do zderzakow ale to tez jest uzaleznione od funduszy bo zostalem lennikiem hipotecznym PKO BP wiec sami rozumiecie...
- lotka- niezly pomysł :) dopisałem do listy, dzieki :)
- szukam usilnie pokrywy zaworów i osłony kolektora wydechowego bo jak otwieram maske to mnie mdli :P
- nowe felgi z opoanmi takze pewnie te sprzedam
Na razie to tyle, mysle ze nie ma sensu robic z niego choinki z wodotryskiem bo to tylko 1300 wiec tez badzmy realistami :) wrx'a nie zrobie na swiatłach :P
mlawa85
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez Ra4al » środa, 4 sty 2012, 17:42

Nie no jak 2.2 to prawidłowo :D.
Jeżeli masz w miarę wprawną rękę i troszku zdolności manualno-artystycznych, możesz znaleźć firmę która dorabia lakiery w spray'u dobierając kolor do auta i samemu tak pomalować, jeżeli masz tę odrobinę zdolności i cierpliwości to na pewno dasz sobie radę z tym i efekt wyjdzie taki sam jakbyś profesjonalnie malował :).
Poliftowy zderzak to ogólna rzadkość do dostania, a już na pewno nie będzie tani :P
Obrazek
Ra4al
Prawdziwy COLTMANIAK

Postprzez mlawa85 » środa, 4 sty 2012, 18:11

Ra4al napisał(a):Nie no jak 2.2 to prawidłowo :D.
Jeżeli masz w miarę wprawną rękę i troszku zdolności manualno-artystycznych, możesz znaleźć firmę która dorabia lakiery w spray'u dobierając kolor do auta i samemu tak pomalować, jeżeli masz tę odrobinę zdolności i cierpliwości to na pewno dasz sobie radę z tym i efekt wyjdzie taki sam jakbyś profesjonalnie malował :).
Poliftowy zderzak to ogólna rzadkość do dostania, a już na pewno nie będzie tani :P

W tym problem ze troche brakuje mi czasu zeby podrapac sie po przysłowiowych 4 literach :) nie mowiac juz o malowaniu. Co prawda odswiezyłem ramiona wycieraczek i wyszło niezle ale pomysle nad tym co z nimi zrobic :)

Dzieki za okreslenie co to za wersja :) moze uda sie trafc choc jak sam mowisz bedzie to trudne i drogie :)
mlawa85
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez Ra4al » środa, 4 sty 2012, 18:45

Nom tak spokojnie jeden dzień musiałbyś na to przeznaczyć, a nawet dwa i to najlepiej takie ciepłe słoneczne, aby to wszystko dało radę ładnie wyschnąć i aby nie było za dużej wilgoci :).
O poliftowy zderzak będzie na prawdę trudno, i nawet jak znajdziesz, a nie będzie w nim halogenów to nawet nie bierz bo trafienie halogenów do normalnego zderzaka przed liftem graniczy z cudem, no chyba że masz koło 300zł to jedne znajdziesz, a co dopiero tych do poliftowego :P. Chyba jedynie w Malezji znajdziesz, ale koszt sprowadzenia wyniesie: cena halogenów + 700-800 zł co wychodzi strasznie drogo.
Obrazek
Ra4al
Prawdziwy COLTMANIAK

Postprzez mlawa85 » środa, 4 sty 2012, 20:52

domyslam sie ze to troche moze zajac :) i musza byc odpowiednie warunki bo nie dysponuje w Wawie garazem czy pomieszczeniem gdzie mogłbym to zrobic, raczej w mieszkaniu nie bede tego robic :)
Halogeny mam na oku :) szkoło jest w dobrym stanie ale obudowa jest ponoc nieco pordzewiala.Pytanie czy beda dzialac :)
mlawa85
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez areajdm » czwartek, 5 sty 2012, 09:21

Halogeny w CA to niestety spory problem, mówię oczywiście o rdzewieniu...
Mitsubishi Colt CA0 Cyborg - dokładki i progi.
Cyborg R Wannabe + Cusco, HKS, Ralliart - JDM status 0%||||||||||||||||||...................100%.
areajdm
Prawdziwy COLTMANIAK

Postprzez mlawa85 » czwartek, 5 sty 2012, 13:02

zobaczymy, mam nadzieje ze bede mogł cos z nimi zrobic :) bo szczerze mowiac ostatnio podrozowałem nim w trasie w mgle o konsystencji "smietany" :) wiec mysle ze chociaz troche rozjasniłyby mi sytuacje :)
mlawa85
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez mlawa85 » czwartek, 5 sty 2012, 13:06

Twoje tez ciekawie wygladaja, szczegolnie w bialej obudowie, mogłbym poznac co to za model?? :) jak kształtuje sie zakup ich cenowo??
mlawa85
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez krzychu0212 » czwartek, 5 sty 2012, 13:06

zdziwisz sie ;) seryjne halogeny w CA tylko iwyłacznie wyglądają ;) nie wiele Ci rozświetlą
krzychu0212
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez mlawa85 » czwartek, 5 sty 2012, 13:13

hmm, to mnie zmartwiłes, nie lubie kupowac czegos co tylko wyglada i nie spełnia swojego zadania :) czy według Was sa jakies inne dostepne na rynku ktore sa lepsze od standardowych?? nie zamontuje przeciez takich lunet jak w Evo :) chociaz mysle niezle wygladałoby to :)
mlawa85
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Następna strona

Powrót do Archiwum aut