Uwaga!

Forum wzbogacone o nową funkcjonalność!
Dodaj krótki opis i link do swojego tematu na tej podstronie:
Klubowicze i ich auta

Na forum cały czas trwają prace techniczne. Prosimy o cierpliwość.

Schizo

CA0 1,3 1995 r. :)

Auta, które zostały sprzedane, zezłomowane.

Re: CA0 1,3 1995 r. :)

Postprzez mlawa85 » środa, 15 lut 2012, 20:54

Postanowilem nieco odkurzyc swoj temat :) Nosilem sie ze sprzedaza swojego Miska. Nie powiem, nie zamiescilem zadnego ogłoszenia, a jedynie głosno myslałem a tu na dzien dobry dwóch kupujacych i to za calkiem sensowne pieniadze. Powodem sprzedazy byla jedynie chec pojezdzenia Coltem tez w budzie CA0 ale z silnikiem 1,6. Jadac ktoregos pieknego dnia z Łukaszem aka Czarnuchem jego mocno zmodyfikowanym 1,6 postanowilem kupic cos co sprawia wieksza frajde z jazdy. Rozpoczałem poszukiwania CA0 1,6 w dobrym stanie, najchetniej od kogos z forum. Obejrzałem kilka samochodów, kazdy z nich mial swoje zalety ale zaden nie zainteresował mnie na tyle zeby wydac pieniadze.
W miedzy czasie wpadłem w posiadanie foteli Recaro, lotki na tylna klape, felg ori z GTi oraz halogenów ori. Na wiosne zostana zamontowane.
Wracajac do silnika, postanowilem ze najlepszym rozwiazaniem bedzie zrobienie SWAP-a na 1,6. Silnik dzis kupiłem w dobrej cenie, w niedz odbior i byc moze w ciagu 2-3 tyg bedzie siedziec w Colcie juz. Na wiosne zostanie poprawiona buda bo jak to przy 17-letnim samochodzie gdzie niegdzie pojawila sie ruda, nie ma tego duzo, ogolnie lakier jest w niezlym stanie wiec malowania całego na razie oszczedze sobie :)
W miedzy czasie w samochodzie zostaly wymienione sprzegło, niedługo pojawi sie nowa skrzynia, nowe heble.
Zaluje jedynie ze wczesniej ten pomysl w mojej głowie nie mogł wykiełkowac bo nie pakowałbym pieniedzy w wymiane uszczelek w 1,3 ale cóz... człowiek uczy sie na błedach :) jak tylko zrobi sie cieplej zakasam rekawy i zabieram sie do pracy :)
Warszawa, gg:4305461
mlawa85
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Auto: Czarne CJ1A Sprint:)

Postprzez ślimak » środa, 15 lut 2012, 21:42

W miedzy czasie wpadłem w posiadanie foteli Recaro, lotki na tylna klape, felg ori z GTi oraz halogenów ori.

No i się nic nie chwalisz ??
Dziwne. Dawaj foty. Pochwal się co tam ciekawego będzie siedziało.

No i powodzenia ze swapem
ślimak
Rasowy COLTMANIAK

Postprzez mlawa85 » środa, 15 lut 2012, 22:12

Moze nie do konca dobrze ujałem to w słowa, na razie lotka, halo i felgi czekaja na wiosne, fotele sa juz wrzucone, obiecuje ze porobie zdjecia ale chciałbym zeby byl to juz efekt finalny na zdjeciach :) W pierwszej kolejnosci wjedzie nowy silnik :) Tak jak patrze po forum jest tu tyle swietnie modzonych Coltów ze te moje zmiany to sie chowaja :) mozna powiedziec ze przy niektorych to kosmetyka :)
Niestety nie moge pozwolic sobie na wieksze bo wiadomo, kwestie finansowe odgrywaja tutaj role. Przez mysl mi przeszło kiedys ze mozna sprzedac i kupic np. Mazde ale czerpie tyle przyjemnosci z poruszania sie tym samochodem (nawet z silnikiem 1,3) ze nie ma mowy na zadne zmiany :) Maja cos w sobie :)
Jesli nie wystrzeli jakas nespodzianka z czesciami to mysle ze "Czarnuch" poradzi sobie z tematem SWAP-a bez problemu :)
mlawa85
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez krzychu0212 » środa, 15 lut 2012, 22:17

mlawa85 napisał(a):Jesli nie wystrzeli jakas nespodzianka z czesciami to mysle ze "Czarnuch" poradzi sobie z tematem SWAP-a bez problemu :)

Nawet jak jakaś niespodzianka wyskoczy to też sobie napewno poradzi ;) Pokaż przynajmniej jakieś foto podglądowe foteli
krzychu0212
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez mlawa85 » środa, 15 lut 2012, 22:21

zeby nie być gołoslownym :)
Załączniki
20120201491.jpg
20120215524.jpg
lotka jeszcze nie w kolorze, byc moze w niedz bede miec lotke w kolorze od GTi, zobaczymy :)
mlawa85
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez mlawa85 » środa, 15 lut 2012, 22:25

przypomnialo mi sie patrzac na boczki w drzwiach ze w planach jest obicie ich materialem ktory niedawno Kleju sprzedawał :)
mlawa85
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez ślimak » środa, 15 lut 2012, 23:55

No proszę siedzi cicho i nic się nie chwali.
Oj będzie się działo jak widzę. To ja czekam z niecierpliwością
ślimak
Rasowy COLTMANIAK

Postprzez mlawa85 » czwartek, 16 lut 2012, 00:10

Mysle ze na razie nie ma czym :) To o czym wspomniałem bedzie zrobione na bank, po glowie chodzi mi jeszcze pomalowanie ori felg z GTi na ciemny grafit (biale fajnie wygladaja, ale brudza sie na potege, czarne 14-stki "utona", a ciemny grafit powinien ciekawie wygladac :) )
mlawa85
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez macieekg » czwartek, 16 lut 2012, 08:40

Z tymi fotelami. Z protona, zdaje się pisałeś gdzieś kiedyś niedawno będą dobrze pasowały te boczki obszyte materiałem Recaro, tylko jaśniejsze odcienie :) Niezłe zmiany, kompletny upgrade szykujesz :D

mlawa85 napisał(a):Mysle ze na razie nie ma czym :) To o czym wspomniałem bedzie zrobione na bank, po glowie chodzi mi jeszcze pomalowanie ori felg z GTi na ciemny grafit (biale fajnie wygladaja, ale brudza sie na potege, czarne 14-stki "utona", a ciemny grafit powinien ciekawie wygladac :) )

Właśnie GTi kowe felgi w graficie bardzo fajnie wyglądają, na jednej z aukcji z wyśmiewanym "GTi w wersji ralliart" :rotfl: takie były i moim zdaniem bardzo spoko.
Obrazek

No to powodzenia i czekam na dalszy rozwój wydarzeń. Co do tych grubo pomodzonych coltów, to tak naprawdę na forum jest ich tylko kilka :-P
Live to ride, ride to live! by
Colt CA0 1.6 I 16V
Obrazek
macieekg
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez mlawa85 » czwartek, 16 lut 2012, 09:02

Zgadza wspominałem w zwiazku ze zdejmowaniem tunelu srodkowego :) Okazalo sie to zbedne :) dzieki Waszym poradom :)
Material od Kleja kupilem czarny, mi jasne srodki w samochodach specjalnie nie podobaja sie, a to powinno ladnie komponowac sie :)
Dzieki za foto :) Wlasnie o czyms takim myslałem a przy czerwonej budzie powinno jeszcze lepiej wygladac :)
Nie udzielam sie na forum zbyt długo, ale zdażyłem zauwazyc mase swietnie wymodzonych wydechów, dolotów, silników, zawieszen itd. :)
Ostatnio edytowano czwartek, 16 lut 2012, 09:11 przez mlawa85, łącznie edytowano 1 raz
mlawa85
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez macieekg » czwartek, 16 lut 2012, 09:07

Tylko Ty malując felgi opony obklej gazetami albo czymś innym żeby nie wyszło tak jak na foto.
Koleś chyba na żywca jechał. Ciekawe czy zdejmował w ogóle kółka z auta :hyhy:

A nie przepraszam to są limitowane ralliart :rotfl:
Colt CA0 1.6 I 16V
Obrazek
macieekg
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez mlawa85 » czwartek, 16 lut 2012, 09:15

wiesz, mi nawet nie przeszlo przez mysl robienie tego domowymi sposobami, raz ze nawet nie mam gdzie tego zrobic a dwa spierd.... takie felgi to grzech :)
Takze jesli juz za nie sie bede brac to na bank pojada na Instalatorów, slyszałem o nich dosc dobre opinie. Jesli mam juz cos modyfikowac to tak zebym mogl z czystym sumieniem powiedziec ze jest to zrobione dobrze i za pol roku farba mi nie odpadnie :) Jak pomalowałem ramiona wycieraczek (rzecz jasna oczyszczajac je ze starego lakieru), to juz widze rudawy nalot... a niby byla to farba antykorozyjna...
mlawa85
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez mystek » czwartek, 16 lut 2012, 14:48

#Maćku - Mlawa przytulił ode mnie felgę, więc ma taki szary, w sumie jak się je porządnie wymyje, to są bardzo jasne, ale wciąż szare :P. Spróbowałbym przymierzyć najpierw te szare i zrobić kilka fot z boku auta, jak to wygląda i ewentualnie pomyśleć nad zmianą w ciemny grafit, bo na pewno nie malowałbym tego w czerń, bo faktycznie znikną one

foto przykładowe:

Obrazek
Mitsubishi Colt CJ4A 01.2010 - 01.2012 R.I.P.

Mitsubishi Mirage Turbo 02.2012 - ...
mystek
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez macieekg » czwartek, 16 lut 2012, 15:17

Ja doskonale wiem jaki kolor mają felgi z GTi, :-> przecież nie jest mówione że już zaraz leci do lakierni je malować. Pewnie przymierzy, zobaczy co i jak i jeśli stwierdzi że lepiej by było w innym kolorze to dopiero pomaluje. Wzór bardzo fajny, zawsze mi się podobał :)
Ostatnio edytowano czwartek, 16 lut 2012, 15:19 przez macieekg, łącznie edytowano 1 raz
Colt CA0 1.6 I 16V
Obrazek
macieekg
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez mlawa85 » czwartek, 16 lut 2012, 15:19

Macku- czytasz w moich myslach :P
od razu zostaly wyszorowane :) i równie szybko przymierzone :P za bardzo mnie kusiło wiec chociaz jedna strone wrzucilem i według mnie ciemneijszy odcien bedzie lepszy ale to pewnie jakos w sezonie sie tym zajme, nie jest to priorytet :)
Kola od Mystka przyszły w ładnym stanie (szczegolnie opony posmigaja jeszcze dluuugo :)
mlawa85
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez Ja_good » czwartek, 16 lut 2012, 15:48

mlawa85 napisał(a):Macku- czytasz w moich myslach :P
od razu zostaly wyszorowane :) i równie szybko przymierzone :P za bardzo mnie kusiło wiec chociaz jedna strone wrzucilem i według mnie ciemneijszy odcien bedzie lepszy ale to pewnie jakos w sezonie sie tym zajme, nie jest to priorytet :)
Kola od Mystka przyszły w ładnym stanie (szczegolnie opony posmigaja jeszcze dluuugo :)

a te kola to smigaly u mnie wczesniej z 2 sezony albo i wiecej bo na nich ze szwajcarji przyjechal :)

fajne mody i ciekaw jestem efektu finalnego :)
Obrazek
Ja_good
COLTMANIAK na 100%

Postprzez mlawa85 » czwartek, 16 lut 2012, 15:55

hehe, kola z historia :) Mystek mi wspominał ze odkupil od kogos z forum :) w kazdym razie nie widac tego specjalnie zeby cos im dolegalo, wiadomo, nie sa nowe, ale idealnie komponuja sie z nadwoziem Colta :)

Ja tez jestem ciekaw efektu finalnego :)
mlawa85
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez mystek » czwartek, 16 lut 2012, 16:20

Dokładnie, brałem je od Ja_gooda, a że to dobry kumpel, to ze znanego mi dobrze źródła :)

Masz dobrą opaczność (Czarnuch), słyszałem o nim sporo dobrego, więc będzie dobre auto :)
Mitsubishi Colt CJ4A 01.2010 - 01.2012 R.I.P.

Mitsubishi Mirage Turbo 02.2012 - ...
mystek
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez mlawa85 » czwartek, 16 lut 2012, 16:39

Doktor "Czarnuch" praktycznie od samego poczatku sie nim zajmuje takze jesli ktos ma problem z samochodem (zajmuje sie wszystkim) to moge go z czystym sumieniem polecac, rzeczowy, uczciwy i jak malo kto zna sie na Coltach :)
mlawa85
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez mlawa85 » poniedziałek, 5 mar 2012, 10:24

Maly update tematu :) Colt od soboty juz oficjalnie zmienil wlasciciela :) trafil w dobre rece :) Kupila go ode mnie kolezanka z pracy, prosilem zeby o niego dbała tylko :) mam sentyment do tego samochodu, w koncu moj pierwszy o ktorego dosc mocno dbałem. Postaram sie ja namowic zeby zalozyla tutaj konto na forum. Wczoraj poleciala nim do Darłowa ( prawie 600 km) i jest bardzo zadowolona bo na trasie spalil jej 5,7 l gazu/100 km :) w porównaniu do jej Golfa II to jakby przejsc do innego wymiaru technologicznego :)
Pora niedługo zalozyc nowy watek bo nastepca CA0 juz jest, niestety juz poruszałem temat na tym forum, poprzedni "wlasciciel" (jesli mozna tak okreslic człowieka, ktory kompletnie nie dba o samochód) zapuscil Cj-tke wiec powoli doprowadzam ja do stanu uzywalnosci :)
mlawa85
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum aut