Michał wszystko opisywał na MM, ale masz racje, seryjny tam jest blok... I wał korbowy
Wasiowe "EVO byłem, ale przytyłem" - Najładniejsze 4x4 Zlotu MM w Firleju 2014. Najładniejsze 4x4 Zlotu MM w Pogorzelicy 2015, Najładniejsza terenówka Zlotu MM w Przesiece 2016
Właśnie przeczytałem jego temat no i grubo ... sam nie wiem czy decydowałbym się na aż takie mocne mody bo jednak w pewnym momencie robi się konkretna kasa a do tego też są pewne ograniczenia techniczne no i fizyczne
Dokładnie, dlatego ja sie zdecydowałem jedynie na poprawienie fabryki, powyżej pewnej granicy robi się już bardzo kosztownie, a ja poszedłem drogą domorosłego tuningowca i praktycznie wszystko robiłem własnymi rękami
Wasiowe "EVO byłem, ale przytyłem" - Najładniejsze 4x4 Zlotu MM w Firleju 2014. Najładniejsze 4x4 Zlotu MM w Pogorzelicy 2015, Najładniejsza terenówka Zlotu MM w Przesiece 2016
Przyszła wiosna, przyszło letnie obuwie sportowe do tego wleciał gwint ze zmienionymi (krótszymi) amorami z tyłu...
Ale dalej szału ni ma, tył jest w najniższym możliwym położeniu a i tak tyłka nie urywa.
Pisałem już do ISC w tej sprawie i czekam na odpowiedź. Po rozmowie z Michałem (Zwierzem) jestem pełen optymizmu, że wymiana sprężyn na krótsze powinna pomóc.
Chwilowo będę tak jeździł, bo nie chce mi się regulować geometrii i zbieżności zawieszenia co dwa dni
Wygląda nawet spoko - taki lekki klin jest okay, ale martwi mnie to, że przód mogę jeszcze niżej posadzić, zaś tyłu już nie.
Przed montażem gwintu musiałem też nieco zmodyfikować układ wydechowy, który został podniesiony o jakieś 60mm na całej długości, zaś przy tylnym dyfrze rura została spłaszczona by nie zaczepiać nią o grunt
W weekend trochę się zadziało... Wymiana oleju i filtra + czyszczenie pipercross'a (przebieg 194500km), przegapiłem wymianę oleju o nieco ponad 1000km, ale cóż począć jak człowiek zalatany to tu to tam...
Do tego zamontowałem krótsze sprężyny do gwintu z tyłu i wreszcie siedzi równo
Felgi z e9 to chyba najładniejsze ori koło które pasuje do każdego miśka. Fajnie wygląda outek na glebie. Ile w sumie został obniżony? bo różnica w porównaniu do serii jest ogromna ;] Fajnie by było gdyby ktoś w końcu wszczepił do outka front z airtreck'a
Cenię opinię ludzi, którzy swą wiedzę czerpią z pracy i doświadczenia, a nie z internetu. Prezes FTO Club Polska
Siadł tyle, na ile ISC przewidziało max z tyłu, czyli około 80mm
Sam dach jest niżej niż CZT... Ale relingi podwyższają:-) CZT jest dość wysokim autkiem
Ostatnio właśnie mam wielki dylemat pomiędzy klasycznym wyglądem z e8 a tym troszkę bardziej na czasie z e9 ;] cały czas podobały mi się z e8 ale im częściej widze te tym bardziej się do nich przekonuje
Co do wysokości samochodów, to teraz tym bardziej twierdzę ze colt cz to straszny klocek
Cenię opinię ludzi, którzy swą wiedzę czerpią z pracy i doświadczenia, a nie z internetu. Prezes FTO Club Polska
A na Zlocie MM taka niespodzianka Numer startowy 62, zwycięstwo w dwóch kategoriach to mega przeżycie. Dające jeszcze większego kopa do dalszej pracy przy aucie! Dziękuję wszystkim za oddane głosy! Postaram się Was nie zawieźć i utrzymać poziom!
Dzięki! W przyszłym roku jadę Coltem zobaczymy czy coś wygra