Po podjeciu decyzji o sprzedaży colta,zdecydowałem sie na coś wiekszego,zdecydowanie bardziej komfortowego,lepiej wyposażonego,młodszego ipt,itd.
Po wszelkich przemysleniach,troche wbrew sobie i stereotypom,postanowiłem zakupic renault lagune 1 po liftingu czyli roczniki 98-01 z silnikiem diesla.wybór padł na silnik 1.9dti o zawrotnej mocy 98km.(o dziwo jezdzi wystarczajaco,spodziewałem sie gorszej dynamiki)szukałem liftbacka jednak albo nie było nic ciekawego albo na drugim końcu polski.po ogladnieciu paru aut i zrobieniu prawie 1000km po swietnych Polskich drogach,postanowiłem zostać w poszukiwaniu auta w okolicach.No i pewnego dnia pojawiła sie ona
Kombi
jade ogladac no i cóż? jest
jak ktoś powiedziałby mi 3lata temu,że kupie kombi w dieslu,w dodatku francuza to by mu powiedział:........czy aby wszystko pod beretem ok???chyba sie starzeje.
Cos o autku,sprowadzone z DE,Sprzedajacy uzytkował od 5lat w PL,na bieżaco serwisowany zrobił nia 100tyś.
Renault Laguna 1.9dti 1998r
kolor:ciemno zielony(prawie jak kameleon,w zależnosci od swiatła wpada w granat po czerń)
przebieg: 201.000 (oczywiscie licznikowy)
wersja wyposażenia : Concorde czyli na bogato:
- klimatronic,
- 4 poduszki powietrzne,
- kierownica obszyta skórą,
- radiomagnetofon Philips ze sterowaniem przy kierownicy ( 6 głośników firmy Blaupunkt ),
- komputer pokładowy z syntezą mowy ( język niemiecki ),
- listwy ozdobne ze stali nierdzewnej na progach z przodu i z tyłu,
- elektrycznie regulowane i podgrzewane lusterka,
- szyby sterowane elektrycznie x 4,
- ABS
- podświetlane wnetrze po otwarciu/zamknięciu auta
- otwierana szyba w klapie bagażnika
- relingi
- halogeny
- welurowa tapicerka
- wspomaganie
- dzielona tylnia kanapa
- elektrycznie regulowane światła
- podłokietnik
- immobiliser
- kilka schowków kabina/bagażnik
Rozkoszuje sie teraz spokojna odpreżajaca jazda,ale wiem,ze za coltem jeszcze zatęsknie,
sentyment pozastanie na zawsze,w koncu pierwsze własne auto.
Wiecej foto wrzuce w weekend musze umyć karawan