Uwaga!

Forum wzbogacone o nową funkcjonalność!
Dodaj krótki opis i link do swojego tematu na tej podstronie:
Klubowicze i ich auta

Na forum cały czas trwają prace techniczne. Prosimy o cierpliwość.

Schizo

Gablota by Malibu :)

Czyli klubowicze posiadający inne auto niż COLT.
Niekoniecznie mitsu...

Gablota by Malibu :)

Postprzez Malibu » piątek, 10 wrz 2010, 22:49

No witam ponownie. Po kilkunastu tysiacach km podrozy Coltem zachcialo mi sie dupowozu...informowalem o tym wczesniej aby znalezc auto godne mojej uwagi, wymagan i ceny.

Szukalem auta wygodnego, z bogatym wyposazeniem, czegos w miare oszczednego ale i duzego....czyli wszystko naj ;-) Oczywiscie takie auta nie istnieja i zawsze jest cos za cos.

Wymyslilem Honde Accord V gen, ale o zadbany egzemplarz niezwykle bylo ciezko, a ceny dobrych stanow oscylowaly ok 12 tysiecy, do tego 2.0 benzyna, gaz albo ryzykowny 2 litrowy diesel... Trzeba bylo szukac dalej ;-)
Po zlocie duzo mi pomogl Pawela i bardzo zainteresowalem sie Civiciem V VTi EG9 - tylko i wylacznie i to byl moj ból... 2 jezdzace sztuki na sprzedaz w PL to stanowczo za malo...

Po 3 miesiacach poszukiwan i tygodniu intensywnym od sprzedazy Colta znalazlem auto do ktorego mam wielki sentyment, znam bardzo dobrze no i podoba mi sie wciaz mimo uplywu lat... Audi 80 B4...ale... ciezko bylo o wersje z klima, poza tym auto kosztowalo w okolciach 10 tys a roczniki 94-95... Ogladnalem 2 sztuki i mialem dosc... Bylem w kropce.

I tak wymyslilem sobie inne auto...na sprzedaz bylo 6 sztuk na cala Polske z tym silnikiem i w tym nadwoziu. Ogladalem inne wersje silnikowe ale ostatecznie wybor padl na :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Audi A6 C4 1996r. z silnikiem 1.9 TDi :mrgreen:

Na wyposazeniu ma :

el. szyby
el. lusterka
klimatronic
podgrzewane fotele
ABS
Wspomaganie
soczewki
hak
podgrzewana tylna szyba
centralny
Domykanie szyb ;-)

Niesamowicie zbiera sie to auto, kumple z Golfa z moca 110KM sa w szoku ze auto wazace 1400 kg tak jezdzi ;-)

Jechalem po niego az do Kielc ;-)

Wroce z Coltem kiedys ;-)
Ostatnio edytowano sobota, 18 gru 2010, 15:33 przez Malibu, łącznie edytowano 2 razy
Pojawiam się i znikam - taka rola magika
Malibu
Sprzedał Colta...
Sprzedał Colta...

Postprzez Kleju » piątek, 10 wrz 2010, 22:56

Hehe dziadziejesz, duża krowa w dieslu :-P Dobrze że nie kombi w dieslu :D Autko fajne, na pewno wygodne.
A jak z przebiegiem? Typowo polski? (170-195tyś km? ) hehe
"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie widziałem, że na świecie jest tylu idiotów..." - S. Lem
Kleju
Administrator
Administrator

Auto: 4G92 Mivec

Postprzez DED » sobota, 11 wrz 2010, 05:45

moja opinie znasz...

:-P
LiCzY sIę PrOwOkAcJa
Obrazek
DED
Organizator zlotu 2010
Organizator zlotu 2010

Auto: Colt

Postprzez Malibu » sobota, 11 wrz 2010, 06:13

Kleju napisał(a):A jak z przebiegiem? Typowo polski? (170-195tyś km? ) hehe

227 obecnie, wszystko wskazuje na to ze taki wlasnie jest. Nawet lakier jest niemal caly orginal. Tylko blotnik po stluczce byl malo szpachlowany (jak wykazal miernik).
3 lata w Polsce jest ;-)

Kleju napisał(a):Dobrze że nie kombi w dieslu

Kombi jest za duuuuzo, no i ciezko nieraz odroznic A4 od A6 czy 80 B4... bez sensu :-P
Malibu
Sprzedał Colta...
Sprzedał Colta...

Postprzez paweła » sobota, 11 wrz 2010, 11:15

znałem Twoją decyzje od jakiegoś czasu, nie wiem jeszcze co napisać, bo się z tym nie przespałęm :mrgreen:
'00 SUZUKI GSF 600 N Bandit
'92 HONDA CIVIC VTi 1.6 16V DOHC VTEC EG9
Obrazek
paweła
Organizator zlotu 2010
Organizator zlotu 2010

Postprzez miscunioO » sobota, 11 wrz 2010, 11:20

Nie brakuje koledze mocy? :)
miscunioO
COLTMANIAK na 100%

Postprzez macieekg » sobota, 11 wrz 2010, 13:13

No A6 na pewno jest bardziej komfortowe od colta, jeździłem nowszym modelem ale wyciszenie i tłumienie nierówności miało fajne. Silnik to zależy w jakim wariancie, bo 1,9TDI było tyle ze głowa mała. Wygląda na zadbany, oby się dobrze sprawował. Tylko ten przebieg :mrgreen: a z resztą nieważne, jak dobrze eksploatowany to bez znaczenia.

P.S. Chociaż powiem ci, że jak jeżdżę Passatem B4 1,9TDI ojca to czuje się jakbym jeździł jakimś terenowym traktorem (ta pozycja, dźwięk, trakcja) 100 razy bardziej lubię jeździć moim coltem :-P
Live to ride, ride to live! by
Colt CA0 1.6 I 16V
Obrazek
macieekg
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez PatricoWroc » sobota, 11 wrz 2010, 14:22

Pięknie się prezentuje. :)
*11.03.2010 - 07.09.2010 | Mitsu Colt CA4A 1.6 16V 93r.
*14.10.2010 - 15.03.2011 | Opel Astra F Caravan 1.7 TDS 92r.
*10.12.2011 - ... | Mitsubishi Carisma II 1.8 GDI Elegance 99r.
PatricoWroc
COLTMANIAK maniak ;)

Postprzez Malibu » sobota, 11 wrz 2010, 14:30

macieekg napisał(a):jeździłem nowszym modelem ale wyciszenie i tłumienie nierówności miało fajne

Wyciszenie jest ok ;-) Nie slychac jak klekocze az tak ;-) Poza tym jeszcze musze dokupic oslone pod silnik i pokrywe na silnik - to juz w ogole bedzie cisza :-P Co do zawieszenia na razie nie ma 100% komfortu jako ze jest na 17" i na zbyt malym profilu. Opony sa do wymiany na wiosne, a zimowek juz szukam.

macieekg napisał(a):Wygląda na zadbany, oby się dobrze sprawował. Tylko ten przebieg :mrgreen:

Bo faktycznie tak jest, bylem w wielkim szoku jak zobaczylem wnetrze. Auta mialy po 200, 250 czy 270 i wygladaly jak po pol miliona km :-P A co do przebiegu to jaky polcizyc jest realny, a jesli przekrecony o te 50kkm to i tak to bez znaczenia bo szukalem do 300 tys ;-)

PatricoWroc napisał(a):Pięknie się prezentuje. :)

Dzieki bardzo ;-) Na prawde piekielnie ciezko bylo znalezc dupowoza :-P

miscunioO napisał(a):Nie brakuje koledze mocy? :)

Niby 90 KM, ale niesamowicie to sie zbiera, mama sie bardziej boi ze mna tym jezdzic niz Coltem jak chce jej pokazac przyspieszenie :mrgreen: Jezdzi sie nim jakby to byl silnik z setki - 110 KM :mrgreen: A poza tym moc byla sprawa drugorzedna tym razem ;-)

paweła napisał(a):znałem Twoją decyzje od jakiegoś czasu, nie wiem jeszcze co napisać, bo się z tym nie przespałęm :mrgreen:

Ale musialem sie przed Toba wygadac co chce kupic i nie moglem sie z tym pogodzic :-P
Ostatnio edytowano sobota, 11 wrz 2010, 14:34 przez Malibu, łącznie edytowano 1 raz
Malibu
Sprzedał Colta...
Sprzedał Colta...

Postprzez mystek » sobota, 11 wrz 2010, 17:24

Te A6 mi się podobały, a ta czerwona wygląda na całkiem zadbaną:). Silnik sprawia wrażenie, że się zbiera, ale faktycznie jedzie dużo gorzej niż CA4A. No ale 1.9TDi nie do zajechania :). Mój brat w 1.9TDi 110KM od 3 lat nic nie robił z silnikiem, z tym, że on ma C5. Nie wiem jak w A6 C4, czy też przednie zawieszenie to była bolączka? Bo mój brat wahacze wymieniał już nie raz :/
Mitsubishi Colt CJ4A 01.2010 - 01.2012 R.I.P.

Mitsubishi Mirage Turbo 02.2012 - ...
mystek
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez Malibu » sobota, 11 wrz 2010, 21:38

mystek napisał(a):Nie wiem jak w A6 C4, czy też przednie zawieszenie to była bolączka?

Facet robil i w sumie sasiad mechanik potwierdzil mi to ;-) jak bedzie to sie okaze za jakis czas ;-) Na razie narzekam na komfort na tych 17" wiec na wiosne dojdzie wyzszy profil ;-)
Malibu
Sprzedał Colta...
Sprzedał Colta...

Postprzez krzychu0212 » poniedziałek, 13 wrz 2010, 22:08

a to RS 6 na desce rozdzielczej to rozumiem wybryk poprzedniego właściciela ?:D Zdejmujesz czy zostaje?
krzychu0212
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Kampi » poniedziałek, 13 wrz 2010, 22:26

Co tu dużo mówić, auto wygląda na zadbane. Teraz nie będziesz się niczym wyróżniał wśród milionów Audi jeżdżących po polskich drogach. :P

Wnętrze mi się nie podoba, bo brakuje tam jeszcze kwadratowej kierownicy i kwadratowych zegarów ;)
SPOTOWY/ZLOTOWY TELEFON ALARMOWY: 504 - 707 - 282

Dołącz do: COLTMANIA Worldwide Team

CHRONICZNY BRAK CZASU... ;|
Kampi
Administrator
Administrator

Auto: CJ4A

Postprzez mystek » poniedziałek, 13 wrz 2010, 22:41

No i jeszcze ten hak!! Fuuuj! Out!! :)

#Kampi - faktycznie, jak się przyglądnąłem desce, to cała kwadratowa taka :D i kwadratowe zegary by pasowały jak ulał :)
Mitsubishi Colt CJ4A 01.2010 - 01.2012 R.I.P.

Mitsubishi Mirage Turbo 02.2012 - ...
mystek
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez DED » poniedziałek, 13 wrz 2010, 23:51

brzydal...
LiCzY sIę PrOwOkAcJa
Obrazek
DED
Organizator zlotu 2010
Organizator zlotu 2010

Auto: Colt

Postprzez Koyocik » wtorek, 14 wrz 2010, 04:53

A mnie się nawet podoba. Intrygują mnie te korbki w tylnych drzwiach, co audi z tym ma to ja nie wiem - oglądałem 4letnie A4 i to samo.
All is hardcore, when made with love.
Koyocik
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez paweła » wtorek, 14 wrz 2010, 10:40

już się przespałem :mrgreen:

Malibu, hmhmhm

Dupowóz żeś kupił jakich mało, jeszcze w dyszlu, starzejesz się bracie, starzejesz :mrgreen:
'00 SUZUKI GSF 600 N Bandit
'92 HONDA CIVIC VTi 1.6 16V DOHC VTEC EG9
Obrazek
paweła
Organizator zlotu 2010
Organizator zlotu 2010

Postprzez Malibu » wtorek, 14 wrz 2010, 13:47

krzychu0212 napisał(a):a to RS 6 na desce rozdzielczej to rozumiem wybryk poprzedniego właściciela ?:D Zdejmujesz czy zostaje?

Popoprzedniego :mrgreen: Zostaje bo boje sie ze bedzie slad na desce po tym, troche mnie to razi ale to najmniejsza wada :-P

Kampi napisał(a):Teraz nie będziesz się niczym wyróżniał wśród milionów Audi jeżdżących po polskich drogach. :P

To dlaczego oglada sie za mna/autem wiecej ludzi niz za Coltem? :-P
Jestem przemile zaskoczony zainteresowaniem auta wsrod znajomych/sasiadow/wspolracpownikow i przypadkowych ludzi... Znajdz w jeden dzien A6 C4 w sedanie to stawiam piwo :-P

Kampi napisał(a):Wnętrze mi się nie podoba, bo brakuje tam jeszcze kwadratowej kierownicy i kwadratowych zegarów ;)

Piekne jest :oops:

DED napisał(a):brzydal...

Ale czerwony :mrgreen:

Koyocik napisał(a):A mnie się nawet podoba. Intrygują mnie te korbki w tylnych drzwiach, co audi z tym ma to ja nie wiem - oglądałem 4letnie A4 i to samo.

Tez sie nad tym zastanawialem... tak jak mowisz duzo nowsze modele Audi tak maja... Szukalem na sile 4 el szyb ale przebolalem to ;-)

paweła napisał(a):Dupowóz żeś kupił jakich mało, jeszcze w dyszlu, starzejesz się bracie, starzejesz :mrgreen:

No juz 22 wiosny :mrgreen:

W koncu go przerejstrowalem, musze zostac na OC poprzedniego wlasciciela (a wlasciwie mamy jego) bo w Warcie (kiontynuujac) musze zaplacic 100% OC...czyli 1200 zl... Nie mozna przepisac bezgotowkowo... A wiec jezdze na starym OC i z umowa - mam az do maja wiec szkoda wypowiadac ;-)

Przezajebista jest ta funkcja podgrzewanych foteli... Ostatnio wrocilem z trasy caly przemokniety, zziebniety...wsiadam, wlaczam i po kilkunastu sekundach grzeje w dupsko :lol:

Najlepszy hicior jest taki ze aku jest....pod tylna kanapa :mrgreen:
Malibu
Sprzedał Colta...
Sprzedał Colta...

Postprzez misiekwwl » wtorek, 14 wrz 2010, 15:31

Malibu napisał(a):Przezajebista jest ta funkcja podgrzewanych foteli..

zwłaszcza jak sie nie chce mieć dzieci :mrgreen:
>>MISIEKWWL<<

Mowa jest srebrem, a milczenie owiec :P
Obrazek
misiekwwl
Moderator
Moderator

Postprzez Malibu » czwartek, 16 wrz 2010, 19:50

No i po tygodniu i przejechaniu 600 km :mrgreen: dziadkowym tempem :mrgreen: nastal czas na wizyte u mechanika - sasiada zarazem(jak zawsze). No i co sie okazalo ...

-amory po 75%, jednak lewy tyl wybil chyba gdzies gosc i jest 45% - czyli mowil prawde ;-)
-Nie lapie lewy hamulec - szczerze myslalem ze caly tyl ledwo hamuje :-P
-najgorsze, czyli do wymiany poduszki silnika (4), niestety nie kazdej poduszki jest zamiennik i szacowany koszt min 500 zl.

Ogolnie zdrowa buda, zdrowy spod, zdrowe nadkola, auto przemasakrycznie zadbane... po mnie wjechala B4 z 94 roku... dramat :mrgreen:

Pierwsze wyliczenia sredniego spalania ok 6,5 l ;-)

No i do kupienia mam 2 komplety opon ale z tym liczylemn sie od poczatku ;-)
Malibu
Sprzedał Colta...
Sprzedał Colta...

Następna strona

Powrót do Nasze inne auta