Siema! Jak u was ze spalaniem przy silniku 1,3 (82km) i 1,6 (103km)? Jaka jest różnica między tymi silnikami? Mi mój colt z 1,3 pali coś 8/9l/100km nie za dużo?
Gdzieś był temat o spalaniu, poszukaj uważnie a wszystkiego się dowiesz. Spalanie masz w normie. 1.6 pali tak samo, dla tego 1.3 nikt nie poleca ogólnie bo ma mniej mocy a paliwa lejesz tyle samo.
Przed zakupem mojego bandziora też się naczytałem o spalaniu rzędu 8-8,5 l. Mam 1.6 GLX i nie spalił mi nigdy więcej niż 7,5 l - a uwierz nie był oszczędzany Na codzien do roboty i z powrotem - spokojnie można zejść ok 6,5l
Dlatego planuje kupić "gruza" bez blachy z silnikiem 1,6 i zeswapować. Nie opłaca mi się sprzedawać mojego colta i kupować już z silnikiem 1,6 bo za dużo wsadziłem w budę
Spalanie w dużej mierze zależy od tras jakie się robi. W mieście, w korkach 8/9 litrów nie robi na mnie wrażenia. A przy spokojnej jeździe, hamowaniu biegami itd można ten rezultat poprawić. Zwłaszcza w trasie. Mi udał o się zejść poniżej 6 litrów jak jechałem nad morze i z powrotem w zeszłym roku. Praktycznie bez postojów, toczenie się na 5 biegu z górek itd W 1.6 Też idzie to osiągnąć, nawet łatwiej niż w 1.3 :-)
Nie bądź pijawką. Rozwiązałeś problem? Podziel się rozwiązaniem na forum.
Sprawdź moje streamy ze starych i nowych gier -----> KLIKNIJ TUTAJ