Ogółem całe auto trzeba spasować, nie miałem już czasu i ostatki były już robione na hurra. Lakier jest do ogólnej poprawki i takie tam ;P Grunt, że mogę już nim jechać do domu a tam za jakiś czas zabiorę się za poprawki.
Wagę i moc będę sprawdzał na pewno
Sprzedawać go nie będę jeżeli mnie mocno przyciśnie to w nim zamieszkam, a nie sprzedam
Przegroda filtra zrobiona z włókna szklanego
Tłumik to po prostu Remus , kupiłem go kiedyś na aukcji na allegro.
A ja mam pytanie z innej beczki. Nie wiem czy masz przepustnicę z 3000gt/GTO NA czy z TT ale zakładam, że sterowanie krokowym pozostaje takie same. Jak zachowuje się u Ciebie auto na wolnych obrotach po odpaleniu kiedy silnik był zimny? Pytam bo u mnie leżakuje już jakiś czas ta przepustnica i niebawem będę ją wrzucał zamiast obecnej również nieseryjnej...
Pytanie, czy na wolnych obrotach dopóki auto się nie rozgrzeje trzęsie Ci budą? Sprawdź o chłodniejszej godzinie np. rano. U mnie jest tak: 1. Odpalam, obroty lecą pod 1800-2000 2. Po 5 sekundach spadają do 1000-1100 3. Zaraz po następuje spadek do ~800 4. Jednak po kilkunastu sekundach spadają już w okolice dolnej kreski (lekko pod) i zaczyna się telepanie budy. Fakt, że mam poduszki silnika zalane klejem i całość jest mega sztywna. 5. Po rozgrzaniu się silnika problem znika i telepanie odchodzi jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki .
Dodam tylko, że teraz jak są upały problem nie występuję .
Nie wiem czy NA czy turbo. Kupilem ja gola i zalozylem tps i krokowy z przepustnicy gti. Czy zima czy lato chodzi bez problemow. Po odpaleniu wchodzi pod 2tys. Po sekundach spada na 1500 i poki sie nie nagrzeje trzyma cos kolo tysiaca. Pozniej elegancko 850-900
Cisza bo colt stoi.. Nie mogłem znaleźć garażu w swojej okolicy, a ostatnio zdecydowałem, że na zimę nawet nie ma co szukać bo i tak nim nie wyjadę na sól. Tak, więc colt stoi na wsi i czeka, co jakiś czas wpadam tam na zastrzyk adrenaliny i rozbudzić sąsiadów. Pierwsze usterki wyszły, pękła osłona przegubu, wydmuchało uszczelkę kolektora wydechowego (za słabo dokręciłem), pojawiła się woda w bagażniku.
Nie wiele się działo, Colt cały czas śmiga i daje mega frajdę z jazdy. Takie akcje jak wymiana aku, spawanie złącza elastycznego, czy standardowe wymiany płynów pomijam. Poza tym to nic tylko leje i jeżdżę, a leje sporo mimo małych przebiegów. Spalanie jest straszne, ale nie mam mu za złe bo lekko ze mną nie ma. Póki pali tylko benzynę to się go nie czepiam ..
Ban na colta minął i zaczynam znowu robić z nim coś więcej niż sama jazda.
Ostatnio wpadła nowa kierownica, zależało mi na nabie, a że w komplecie była kiera Raida to póki co zostanie. Docelowo chce coś a'la OMP.
Kolega namówił mnie na hamownie więc pojechaliśmy ADT Tuning.
Wynik 149PS i 156NM
Mieszane uczucia mam co do wyniku. Myślałem, że będzie więcej, ale i tak nie jest źle.
Gwint od Tomchuck'a już czeka, więc następny krok to posadzenie colta.
A wg. mnie to spoko wynik. 9KM na wydechu i dolocie, to taki maks co ugrasz, więcej to wałek i porting, doprężanie. Ja bym się cieszył :p A jak chcesz więcej szykuj kasę i zakładamy turbo i na 200KM