A więc tak...po 4msc zimowania Colt został ruszony,ale niestety tylko na przejażdżkę. W kwestii AWD nie zrobiłem nic prócz rozebrania dawcy...brakuje czasu ciągle. Ale wyszła jakaś awaria obecnej skrzyni...przy gwałtownym przyśpieszaniu,zaczynają się dziwne wibracje,muszę to sprawdzić. Ktoś coś co mogło się posypać? A teraz plusy...rdzy jak nie było tak nie ma,banan na twarzy jest i znowu wrócił zapał do Colta więc myślę że teraz w kwestii 4x4 bardziej coś ruszy.
Witam wszystkich po dlugim postoju. Z furą ruszyłem dopiero teraz aż wstyd się przyznać. Ale na starcie problem. Kupiłem silnik z eclipse 4g63 6bolt no i tu mam problem. Skrzynia coltowa nie najdzie na zamach z eclipsy. Jest dokładnie ten sam srednica dzwona co zamachu...co zrobić z tym faktem?
Silnik to turbo? Zamach tam jest na 240mm chyba? Musisz znaleźć zamach na sprzęgło 215mm. W NA taki był- Peanuts23 taki ma u siebie i to wchodzi w skrzynie. A żeby niosło moment to tarcza w kewlar i wzmocniony docisk- exedy robi 215mm wzmocnione za w miarę dobra kasę.
Pewnie skrzynia z diesla by podeszła na ten zamach. Jeśli mówimy o 4G63 Turbo bo jak zwykłe to podchodzi do tej skrzyni co jest .Tak jak pisał Yopiciowy
zapytajcie na mekp.pl albo moze evo.org.pl. Sporo ludzi sprzedaje tez eclipse na czesci na OLX. No i ostatni pomysl to Marketplace na fejsbuku i grupy z czesciami do Mitsubishi