pozazdroscic blacharki

YoPiciowy napisał(a):A tak przez przypadek akurat mam na sprzedaż remusa :p
tresorex napisał(a):No właśnie, dasz duży wydech, dojdą 2KM, okleisz podłogę matami o wadze 20kg żeby dało się jeździć i ubędzie 0,5s do 100

Alkanick napisał(a):Jedyny problem jaki mam a raczej nie problem tylko efekty dźwiękowe to jak wjadę w dziurę, wtedy słychać jak sobie latają i dzwonią łapy hamulców. Dodam że przy zamkniętych oknach jest cisza i nic nie słychać.
Dopiero jak otworzę to dźwięk odbija się od ulicy krawężników czy bliskiego zabudowania.
W GTi na prowadzeniach łapy przedniego hamulca (tam występują luzy które są powodem tego dzwonienia) są takie gumki i testowałem raz bez a raz z nimi i nie ma różnicy orkiestra gra nadal. Zużycia czy jakiegoś wytarcia też nie widać a zaglądam tam i sprawdzam stan smaru i całej reszty przynajmniej raz w roku.
Nie mam pomysłów jak się tego pozbyć, nic się z tym nie dzieje a przeszkadza jedynie mojemu słuchowi a on nie lubi jak coś dzwoni czy klupie w aucie
macieekg napisał(a):Zawsze można napchać filcu pod wykładzinę. Oczywiście takiego specjalnego do wygłuszeń ewentualnie piankę butylową wygłuszającą.

To je prawda tez mam taki tłumik otwart jak puszka konserwy i mogę zapewnić ze RoXall ma rację . Są tam trzy komory Jaka coś to mogę zrobić foto .RoXall napisał(a):Prawda jest taka, że seryjne tłumiki są puste w środku wbrew wszelkim wyobrażeniom. Jak zaczyna być głośno to po prostu są nieszczelności na układzie. Natomiast o "wydmuchaniu" wnętrza tłumików w ca0 i nie tylko krążą legendy jak o smoku wawelskim.
Rozebrałem parę, wchodziłem kamerą inspekcyjną - każdy był pusty.

Powrót do CA0-CA1A-CA4A-CA5A i CC4A
Użytkownicy przeglądający ten dział: CommonCrawl [Bot] i 0 gości