Witam wszystkich, Mam na imię Rafał, 18 lat, okolice Piły. posiadam tego colta od 5 miesięcy, jak na razie bardzo dobrze mi służy i mam nadzieję, że posłuży jeszcze bardzo długo. Dołączam fotke: linki wygasły - Tovija
Witam serdecznie na forum, miło że do nas dołączyłeś na forum. Fajnie że wrzuciłeś już fotkę miśka. A teraz zachęcam do aktywnego wypowiadania się na forum.
Jeszcze kilku postów i przeniosę twój temat do działu klubowego, także zachęcam do aktywności
To może troche opiszę mojego colta: Jest to mój pierwszy samochód, kupiony 3 dni po zdaniu prawa jazdy, od razu mi się spodobał Zapłaciłem za niego 2600zł, był w bardzo dobrym stanie. Jak na razie wymieniłem w nim: -filtr powietrza -tłumik (był w tragicznym stanie, po 2-3tygodniach odpadł) -były małe problemy z elektroniką, powymieniałem kable i już jest ok
Do zrobienia: -dość duża rysa na masce, (nie widać na tych zdjęciach, powstała niedawno, ktoś przejechał po masce kluczem lub czymś podobnym) -zaczynają się pojawiać małe ślady rdzy -wymiana opon na jakieś z wyższym profilem, te są zbyt małe, co powoduje, że często o coś zahacza podwoziem
Dorzucę może jeszcze kilka fotek: linki wygasły - Tovija
Opiszę troche, co działo się z moim Coltem w ciągu ostatniego tygodnia: - wymiana końcówek drążków - ustawienie zbieżności - przebita opona - wymiana płynu chłodniczego, Koszt ww około 220zł
Wymiana płynu spowodowała wyciek z chłodnicy, podłoga od strony pasażera cała mokra, efekty widać na poniższym zdjęciu:
- zepsuł się nawiew, sprawdziłem bezpieczniki, wszystko ok, wie ktoś może za co się teraz zabrać? wyszukałem, że trzeba sprawdzić silniczek korkowy, tylko nie wiem gdzie on jest, wrzuce zdjęcia, gdyby ktoś mogł proszę o wytłumaczenie:
Przepaliły się obie żarówki podświetlenia sterowania nawiewem, próbowałem dzisiaj przez godzine znaleźć w którym miejscu się znajdują, ale w żaden sposób nie idzie się do nich dostać, czy miał ktoś może już z tym styczność?
- Zepsuł się termostat, muszę go wymienić w najbliższym czasie,
Tak wygląda Colt w środku po dzisiejszej walce z rozkładaniem zabudowy: --------- linki wygasły - Tovija
dzisiaj po kilkugodzinnej walce udało mi się wydobyć nagrzewnicę. Jeśli ktoś będzie chciał rozbierać deskę rozdzielczą, to chętnie pomoge, bo jest kilka ukrytych śrubek, których znalezienie zajęło dość sporo czasu --------------------- linki wygasły - Tovija
Ja swoją C50 kupiłem w trakcie robienia kursu na prawko za 2100zł w idealnym wręcz stanie;)Świetne autko do nauki jazdy i na stałe;)Autko wiernie służy mi do dziś.Lecz u mnie przeszło przez ten czas kilka modyfikacji,a dokładnie niewielki tunning optyczny puki co(front bumper,wnętrze) i myślę nad jakimś fajnymi alusami i dalszym wykończeniem by wszystko się zgrywało.Doinwestowane zostało również nagłośnienie.Od razu zakochałem się w tym klasyku.Gratuluję wyboru,bo autko na prawdę godne polecenia;)Standardowym wyglądem zachęca,a po tunningu pokazuje cały sportowy potencjał;)Jak będziesz o nie się ciągle troszczyć to na pewno na bardzo długi czas wiernie Ci posłuży;)
Miniaturka jest nieaktualna:)autko wygląda ooo tak;)a niebawem postaram się dodać więcej zdjęć z innymi ujęciami;)
Bo colt to auto,które mnie kręci,na zawsze w moim sercu na zawsze w mej pamięci...