Na przod 7mm pod tarczepozniej tarcza8mm bo jest przeniesiona na prawidlowa stroe piasty czyli na zewnatrz i na tarcze dystans chyba 15mm zeby zaciak sie miescil w sumie 30mm przod tyl bedzie 20 moze juz w tym tygodniu
Zaciski z Nyski to najlepsza opcja bo mają ten sam rozstaw mocowań co większość japońców. Z Brembo z Evo, Peugeota czy Fiata trzeba by robić adapter. A powiedz mi czy zmieniałeś tez może pompę hamulcową z servem? Ta seryjna z Colta słabo sobie radzi Wymień na te z Gala to zobaczysz jak wtedy hamuje Tylko w Galach były różne średnice serva. Trzeba brać mniejsze Z Silnikiem coś dłubałeś? Jaki teraz setup?
Z 300zx tez adaptery byly potrzebne, servo poszlo na zlom razem z galantemwiec zostalo ori trzeba mocniej wciskac zeby blokowalo kola ale nie przeszkadza mi to narazie .Silnik bez zmianjakues 230hp mize 250. Laduje 0,8 bopozniej sprzeglo siada wiec zbieram kase na nowe
to obejrzyj ja proszę... i tak będę malował cale auto, bo na dwóch elementach nierówno mi będzie blaknąć auto latem, ale nie chce wkładać czegoś co rudy już nadgryzł :/ a przy okazji pozbędę się parkingowych wgniotek.
Chlodzilem turbo na podjezdzie, pozniej wylaczylem silnik nie wbilem biegu...po10min auta nie bylo juz tam gdzie je zaparkowalem, doszlo do mnie ze za lekko zaciagnalem reczny....gdy zobaczylem auto w plocie u sasiada w glowie mialem mieszane uczucia, smutek z powodu klapy i blotnika ale rowniez radosc, radosc ze po drodze przez ktora przetoczyl sie colt nie mknela wlasnie 24tonowa wywrotka z piaskiem jak to mawia moj kolega "kazdy dzwon dzwignia tuningu" postaram sie przekuc ta szkode na sukces i colt chyba dostanie nowy lakier na calosci, pozbedzie sie "parkingowek" no i caly czas mysle nad poszerzeniami ale wczesniej zmierze napedy z galanta czy takoee beda potrzebne