kisiello napisał(a):Skręcane akurat być nie muszą Ale polerka i rant jak najbardziej, dzisiaj znalazłem jeszcze takie fajne felgi które podobają mi się najbardziej [ Obrazek ]
ogólnie znalazłem co to za felgi są. Jest to ori felga z GMC safari, chevroleta Astro. Rozstaw 5x127 i ogromny otwór centrujący Jest opcja przespawania otworów centrujących ale wszystko wyjdzie dosyć dużo jak za takie felgi (ok 2k, liczac zakup, zmiane rozstawu, malowanie i polerowanie) Do tego wysyłka felg. Największy plus jest taki iż będzie to felga jedyna taka
Z drugiej zaś strony rozglądam się ostatnio za jakimiś Dare BBS w 16 calach. Na przód wrzucic 7j szerokie a na tył 8-9j. Złote środki i już będzie to jakoś wyglądać. A za nowe takie felgi zapłace mniej niż za tamte używki. Dokładnie chodzi mi o takie: Pytanie tylko czy przy 16 calowej feldze zostanie jakieś miejsce na obniżenie
No właśnie pełno tego bo to tanie Też opcja ekonomiczna jest czyli oryginalne 16calowe felgi z volvo v40: Ma coś w sobie ta felga, pomalować ją w jakiś grafit albo nawet zloty i powinna fajnie na colcie wyglądać
a myślałeś o felgach off roadowych ? Są genialne i w niedużej cenie, z rozstawem tylko by trzeba było kombinować, nowe kosztują nie więcej niż 1200 zeta a masz sztos, że ja prld
Dobry pomysł Jak dla mnie felga Mangels jest zaje..fajna Sam chciałem takie do colta, ale założyłem Mattig ;] Ale to stalówki. Widziałem kiedyś alusy od pajero zamontowane w golfie II i wyglądało to bardzo fajnie, a rozstaw śrub 6x139 w takim aucie daje do myślenia
Cenię opinię ludzi, którzy swą wiedzę czerpią z pracy i doświadczenia, a nie z internetu. Prezes FTO Club Polska
No niby tak, ale wolał bym zamiast 7 cali na szerokość przy et 0 wsadzić 8 czy 9 cali z et kolo 30 poza tym wg wstępnych wyliczeń przy 7 calach i ET 0 przód będzie wystawać 4cm a to już duża rzeźba
taki cultstyle bardziej niż german czy jdm. Dlatego nie chce by było mega szerko Ładny lakier, felga, obniżenie, mocniejszy silnik, ładne wnętrze i będę zadowolony.