Uwaga!

Forum wzbogacone o nową funkcjonalność!
Dodaj krótki opis i link do swojego tematu na tej podstronie:
Klubowicze i ich auta

Na forum cały czas trwają prace techniczne. Prosimy o cierpliwość.

Schizo

Sebastian - C51 1989r

Auta, które zostały sprzedane, zezłomowane.

Postprzez Ceejay » środa, 9 lut 2011, 15:48

jaka wstępna cena ??
Obrazek Obrazek Obrazek
Jak się nie ma co się lubi to się lubi to co ma !!
Ceejay
COLTMANIAK na 100%

Postprzez Sulas89 » środa, 9 lut 2011, 19:02

myślę ze 500zl z oponami (wiecej informacji na PW)
Sułas89
Sulas89
Prawdziwy COLTMANIAK

Postprzez Sebastian » piątek, 11 lut 2011, 15:42

Dzięki za miłe słowa;)
Ceejay napisał(a):Ten licznik trochę przesadzony z prędkością do 1.3 8V

Masz rację;) Jednakże tym czym mnie urzekł to białe wskazówki, fajny kolor tarcz – nie są czarne, zaokrąglona skala wskaźnika poziomu paliwa i temperatury (na poniższym zdjęciu lepiej to widać). Drugą kwestią jest to, że szkoda tak dobrej budy na taki silnik, dlatego w przyszłości chciałbym włożyć coś „mocniejszego” (ale do tego czasu minie jeszcze wiele miesięcy:P)
Obrazek

Mój grill też idzie do wymiany bo ten wzór od początku nie przypadł mi do gustu. Czarne plastiki (takie jak są ramiona wycieraczek i podszybie) będą jak skompletuje boczne listwy;)
Spray to czarny metallic z auchan’a ok. 8 warstw plus bezbarwny. Wyszły świetnie;)
Obrazek

Z felgami niestety muszę się wstrzymać jeszcze kilka miesięcy;/
Był Fiat 126p FL 1991r...
Jest Mazda 323 BD 1983r...
Było Volvo 460 1996r...
Jest Colt C51A 1988r...
Sebastian
COLTMANIAK

Postprzez Xsystoff » piątek, 11 lut 2011, 16:50

Ceejay napisał(a):Ten licznik trochę przesadzony z prędkością do 1.3 8V :P

Az tak duzego zapasu to nie ma :P

Obrazek
Mitsubishi Colt `91 Single Cam 12 Valve
Audi A4 `95 Twin Cam 20 Valve
Xsystoff
COLTMANIAK na 100%

Postprzez DERWA » piątek, 11 lut 2011, 17:20

No ładny Colt :D , ładnie wyszły te wycieraczki i tylna wycieraczka , a nie miałeś problemu z odkręceniem przednich wycieraczek , bo ja chciałem swoje odkręcić to nie dało rady po drugie ten mechanizm jakby był nie dokręcony i wycieraczki nie dociskaja szyby dobrze ? ma ktoś tak u siebie może ?
DERWA
Potencjalny COLTMANIAK

Postprzez Ceejay » piątek, 11 lut 2011, 18:14

Xsystoff napisał(a):Ceejay napisał/a:
Ten licznik trochę przesadzony z prędkością do 1.3 8V :P

Az tak duzego zapasu to nie ma :P
Obrazek

No może i takiego dużego zapasu nie ma, ale porównując 8V do 12V to jednak jest :P Takiego zdjęcia na seryjnym silniku w 8V niestety nie zrobisz :P heeh

DERWA napisał(a): a nie miałeś problemu z odkręceniem przednich wycieraczek , bo ja chciałem swoje odkręcić to nie dało rady po drugie ten mechanizm jakby był nie dokręcony i wycieraczki nie dociskają szyby dobrze ? ma ktoś tak u siebie może ?

To żaden problem odkręcić same wycieraczki... Jeśli chodzi o mechanizm to już więcej zabawy jest... Jeśli masz luzy w swoich to zobacz czy przy śrubach ich nie masz ... Może masz tulejki wyrobione... Ja u siebie identycznie miałem... Nowa wytoczona tuleja załatwiła problem...
Obrazek Obrazek Obrazek
Ceejay
COLTMANIAK na 100%

Postprzez DERWA » piątek, 11 lut 2011, 18:47

ok, własnie podejrzewałem tuleke , muszę to zobaczyć , ostanio chciałem odkręcić ten mechanizm i kurde nie mogłem , musze z tym powalczyć jutro , dzieki za info :mrgreen:
DERWA
Potencjalny COLTMANIAK

Postprzez Xsystoff » sobota, 12 lut 2011, 08:57

Ceejay napisał(a):No może i takiego dużego zapasu nie ma, ale porównując 8V do 12V to jednak jest :P Takiego zdjęcia na seryjnym silniku w 8V niestety nie zrobisz :P heeh

Aaaaaa masz 8v, umknelo mi ;) 12V seria tez tyle nie poleci ;)

Mimo wszystko fajne zegary.
Xsystoff
COLTMANIAK na 100%

Postprzez Ceejay » sobota, 12 lut 2011, 21:33

Siostra naszym leciała po autobanie 175... Mi się udało wykrzesać z niego z górki na małym odcinku 160, ale nie ryzykowałem wiecej, bo nie byłem pewny co jest za wzniesieniem :P
Obrazek Obrazek Obrazek
Ceejay
COLTMANIAK na 100%

Postprzez Sebastian » niedziela, 13 lut 2011, 17:08

A ja jako zakończenie dodam od siebie, że osobiście jeżdżę na trasach w okolicach 100km/h, czasem porywając się na 120 i mam całkowicie w dupie ile poleci maksymalnie. Przyznam imponują mi samochody z naprawdę dobrym przyspieszeniem i to jest jedyny powód dla którego zmieniłbym silnik w swoim;) Poza tym nawet jakbym chciał „lecieć” dwieście czy więcej to w Polsce nie mamy gdzie… Jeżeli mam ochotę poczuć adrenalinę to udaje się na wyprawę wspinaczkową, skacze na bungee itp… A gdyby już bardzo naszła mnie ochota poczucia motoryzacyjnej adrenaliny to podobnie jak Xsystoff próbowałbym swoich sił w wyścigach i rajdach samochodowych, a nie zapierdalałbym bez odpowiednich umiejętności jak idiota samochodem, który przy uderzeniu w przeszkodę z prędkością 60km/h składa się jak pudełko zapałek narażając innych na utratę zdrowia bądź życia… To samochód – nie zabawka, więc bierzmy na to poprawkę i po drogach publicznych poruszajmy się odpowiedzialnie!
Było Volvo 460 1996r...
Jest Colt C51A 1988r...
Sebastian
COLTMANIAK

Postprzez Xsystoff » niedziela, 13 lut 2011, 20:15

Sebastian napisał(a):A gdyby już bardzo naszła mnie ochota poczucia motoryzacyjnej adrenaliny to podobnie jak Xsystoff próbowałbym swoich sił w wyścigach i rajdach samochodowych,

I to jest dobre podejscie ;-) Moje cywilne autko lata ponad 200km/h i szczerze mowiac jechalem tyle pare razy i oprocz wiru w baku jest totalny spokoj i zero emocji, a jadac czasami 40km/h na rajdach jest mega adrenalinka i fun :) Ja tam 1.3 wybalem swiadomie, zeby byc w klasie 1200-1400ccm, gdzie 75hp w odelzonej budzie Colta jest bardzo konkurencyjne i co widac na filmiach praktycznie seryjny silnik z drobnymi zmianami potrafi pogonic kota hondzie majacej 9.7 do 100.
Xsystoff
COLTMANIAK na 100%

Re: Sebastian - C51 1989r

Postprzez Sebastian » czwartek, 17 lis 2011, 19:11

Niestety już nie mam colta;/

Miałem olbrzymie problemy z silnikiem - dwa razy wydmuchana uszczelka głowicy i od czerwca śmigam citroenem.

Pozdrawiam wszystkich coltmaniaków;)
Było Volvo 460 1996r...
Jest Colt C51A 1988r...
Sebastian
COLTMANIAK

Poprzednia strona

Powrót do Archiwum aut