Uwaga!

Forum wzbogacone o nową funkcjonalność!
Dodaj krótki opis i link do swojego tematu na tej podstronie:
Klubowicze i ich auta

Na forum cały czas trwają prace techniczne. Prosimy o cierpliwość.

Schizo

omenek Colt C52A 12V '91

Auta, które zostały sprzedane, zezłomowane.

omenek Colt C52A 12V '91

Postprzez omenek » poniedziałek, 26 kwi 2010, 10:50

Witam.

Na początku chciałbym się przedstawić. Jestem Jarek i obecnie mieszkam w Poznaniu, gdzie poruszam się zielonym Coltem C52A. Auto zostało zakupione w 2008r w Niemczech przez mojego brata i tam też było przez niego użytkowane do czasu kiedy jakieś 2 miesiące temu kupił sobie Volvo S40. Jako że w sytuacji przedmałzeńskiej oraz różnych miejsc pracy mnie i mojej drugiej połówki zaszła potrzeba posiadania drugiego samochodu postanowiłem przygarnąć auto po bracie i uchronić je przed złomowaniem. Odkupiłem je od niego za 1zł (słownie: jeden złoty) wiedząc, że parę rzeczy jest do naprawy, między innymi skrzynia biegów. Po miesiącu użytkowania Colcika doszedłem do wniosku, że chyba za bardzo o niego nie dbał. Mimo ciągłych wydatków polubiłem to auto i w przypadku konieczności oddania do warsztatu czasami ciężko mi się z nim rozstać.

Zdjęcia wstawię za tydzień jak odbiorę autko od mechanika, bo niestety zaszła konieczność wymiany przegubów napędowych.

Pozdrawiam.
Załączniki
Colt_1.JPG
Colt_1.JPG (147.72 KiB) Przeglądane 112 razy
Colt_2.JPG
Colt_2.JPG (159.2 KiB) Przeglądane 105 razy
Colt_3.JPG
Colt_3.JPG (134.98 KiB) Przeglądane 109 razy
Ostatnio edytowano wtorek, 4 maja 2010, 19:48 przez omenek, łącznie edytowano 1 raz
omenek
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez miscunioO » poniedziałek, 26 kwi 2010, 11:16

Mam nadzieje że ze wszystkim sie uporasz i colt będzie Ci dzielnie służył ;) przez długie lata :D hehe Pozdrawiam i zachęcam do udzielania się na forum ;)
miscunioO
COLTMANIAK na 100%

Postprzez Tomi » poniedziałek, 26 kwi 2010, 11:20

Witaj! :-D
omenek napisał(a):Odkupiłem je od niego za 1zł (słownie: jeden złoty)
gratuluję zakupu : :mrgreen:
omenek napisał(a):postanowiłem przygarnąć auto po bracie i uchronić je przed złomowaniem
dobry człowiek z Ciebie :)
omenek napisał(a):Mimo ciągłych wydatków polubiłem to auto i w przypadku konieczności oddania do warsztatu czasami ciężko mi się z nim rozstać.
tak to już jest z Coltami ;)
omenek napisał(a):Zdjęcia wstawię za tydzień
zaczekamy :)
Cierpliwy do bólu....
Tomi
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez niczyj » poniedziałek, 26 kwi 2010, 20:47

Colt jest tylko jeden i nie powtarzalny :mrgreen:
Witaj na forum
Pozdrawiam
motocykl i colt, są narzędziami buntu, przeciwko tym wszystkim normalnym, za nic mających takich jak my
niczyj
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez tomek_ch86 » poniedziałek, 26 kwi 2010, 20:47

witam :)
zatem zycze cierpliwosci i oby w koncu wszystko bylo ok :)
czekamy na fotki ;)
Pozdrawiam serdecznie :D
22.12.2008 - 28.05.2011 Mitsubishi Colt CA4A
29.07.2011 - Alfa Romeo 156 1.8TS by Zender
tomek_ch86
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez omenek » wtorek, 4 maja 2010, 19:51

Witam.
Zgodnie z obietnicą dołączyłem zdjęcia Colta. Niestety kilka dni wcześniej zgubiłem gdzieś tylne kołpaki stąd brak symetrii między przodem i tyłem:P Rejestracja jest Wrocławska, ponieważ auto jest narazie zarejestrowane na mojego ojca.

Pozdrawiam.
Obrazek

Obrazek
omenek
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez tomek_ch86 » wtorek, 4 maja 2010, 20:49

ladny Colcik :)
widac ze w niezlym stanie :)
Pozdrawiam serdecznie :D
22.12.2008 - 28.05.2011 Mitsubishi Colt CA4A
29.07.2011 - Alfa Romeo 156 1.8TS by Zender
tomek_ch86
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez tsutsugamusi » czwartek, 6 maja 2010, 19:19

fajny, wygląda trochę jak mustang w mini wersji :)
Call me Colcia :)
tsutsugamusi
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez omenek » niedziela, 9 maja 2010, 07:52

Hehe o tym nie pomyślałem, w takim razie muszę się rozejrzeć za naklejką z logo Mustnag:P
Obrazek

Obrazek
omenek
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez DED » niedziela, 9 maja 2010, 08:02

coz za avatar - tez mialem kiedys Aliena ;-)
LiCzY sIę PrOwOkAcJa
Obrazek
DED
Organizator zlotu 2010
Organizator zlotu 2010

Auto: Colt

Postprzez omenek » poniedziałek, 12 lip 2010, 08:10

Witajcie.
Chciałbym się pochwalić(?), że dzisiaj mojemu Colcikowi stuknęła 250'ka (dowód na zdjęciu poniżej). Swoją drogą ciekawe jak wiarygodny jest ten przebieg i ile jeszcze wytrzyma:P

Pozdrawiam

Obrazek
Obrazek

Obrazek
omenek
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez omenek » poniedziałek, 18 paź 2010, 10:53

Niestety w piątek przytrafiła mi się dość przykra sprawa. Jadąc rano do pracy zagapiłem się w lusterko (zastanawiając się czemu spryskiwacz z tyłu nie działa) i wjechałem w Lagunę...Nikomu się nic nie stało, a efekt można podziwiać na poniższym zdjęciu.

Obrazek

Wczoraj zabrałem się już za naprawę. Planuję zrobić to na własną rękę. Zdemontowałem lampy, zderzak, listwę nad zderzakiem i grill. Wygląda, że nie jest tak źle. Niewielkie spustoszenie spowodował hak holowniczy, w który wjechałem, ale jestem już na dobrej drodze i jak pogoda dopisze to liczę, że do końca tygodnia auto będzie już nadawało się do jazdy.

Pozdrawiam.
Obrazek

Obrazek
omenek
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez mick117 » niedziela, 14 lis 2010, 00:28

witaj:)
moj nowy nabytek to tez c52a 12v i 91r i tez ten kolor:)
lekko pobijany ale daje rade:)
mick117
COLTMANIAK

Postprzez ryba_84 » wtorek, 16 lis 2010, 22:35

a spryskiwacz nie dzialal moze dlatego ze miales malo plynu i zawsze przestaje dzialac z tylu a potem z przodu :) pozdro i szybko naprawiaj bo prawie nic mu sie nei stalo
ryba_84
Już się udziela

Postprzez omenek » czwartek, 25 lis 2010, 15:16

Chyba prześladuje mnie jakieś fatum... Dzisiaj w drodze do pracy na dość lekkim zakręcie (niestety pokrytym lodem, ale tego nie zdążyłem zauważyć) wpadłem w poślizg i zjechałem tyłem z drogi na pole. Różnica poziomów była nie więcej niż 50cm. Na pierwszy rzut oka nic poważnego się nie stało oprócz lekko pogiętej osłony pod zderzakiem, ale podczas jazdy czuć wibracje. Mam nadzieję, że to tylko opona lub felga, bo nie uśmiecha mi się robić zawieszenie...Dzisiaj jak dam radę to będę się temu bliżej przyglądał.

Pozdrawiam.
Obrazek

Obrazek
omenek
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez Xsystoff » czwartek, 25 lis 2010, 16:06

Sprawdz czy Ci sie bloto/ziemia w felge od wewnetrznej strony nie przykleila, ew. ciezarek odpadl. Mnie to w zawodach caly czas przesladuje, ze jak nie ziemia w feldze to odpadaja ciezarki jak sie lata poza trasa ;)
Mitsubishi Colt `91 Single Cam 12 Valve
Audi A4 `95 Twin Cam 20 Valve
Xsystoff
COLTMANIAK na 100%

Re: omenek Colt C52A 12V '91

Postprzez omenek » czwartek, 21 lip 2011, 19:02

Niestety stało się to co kiedyś stać się musiało...Zaliczyłem crasha...Na szczęście nie z mojej winy, ale auta nie opłaca się już naprawiać. Wyglądało to mniej więcej tak, że pan jadący za mną busem (lewy dolny róg zdjęcia) chyba już myślał o zimnym piwku w domu i zagapił się. Wjechał w mój tył i wepchnął mnie na SUV'a przede mną (na zdjęciu nie do przeoczenia). Skończyło się na skasowanym tyle i przodzie czyli szkoda całkowita. Mi ani mojej kobiecie na szczęście nic się nie stało, prędkość gościa w busie nie była duża, a my i SUV staliśmy.
Jednak nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło i szybko znalazłem sobie następcę, o którym stworzę osobny temat:)

PS.
Aquarius: to wydarzyło się w Twoim mieście koło Chaty Polskiej:P Słyszałem, że tam dość często dochodzi do takich stłuczek.
Załączniki
IMAG0055.jpg
Obrazek

Obrazek
omenek
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Re: omenek Colt C52A 12V '91

Postprzez Maniek » niedziela, 24 lip 2011, 09:51

Szkoda bo był ładny z potencjałem :P.... Bierz tego w budzie C5... te COLTy mają duszę ;)
Maniek
Zapalony COLTMANIAK

Powrót do Archiwum aut