Uwaga!

Forum wzbogacone o nową funkcjonalność!
Dodaj krótki opis i link do swojego tematu na tej podstronie:
Klubowicze i ich auta

Na forum cały czas trwają prace techniczne. Prosimy o cierpliwość.

Schizo

mirc23 Colt C58 GTI

Modele produkowane na przełomie 1988 - 1992 roku.

Re: mirc23 Colt C58 GTI

Postprzez mirc23 » środa, 7 gru 2011, 20:34

Panowie edgar ma racje colt nie jedzie i tyle, trzeba jutro wstawić na garaż i wyjechać na wiosnę po zakończeniu wszystkich pierdółek. W tej chwili jedzie porównywalnie ze zdrowym GTI, ale to jeszcze nie koniec wykańczania i zabawy na tym co tam siedzi :)
edgar mam nadzieje że po nowym roku będę miał okazje sprawdzić jak ta twoja wydmuszka będzie zasuwała, docieraj i zdawaj relacje bo wygląda spoko a problemów myśle, że nie powinno być no może poza tym poziomem sprężania.

Dziś zakupiłem rury i kolanka na dolot w sobotę mam zamiar się za to zabrać i w przyszłym tygodniu wyspawać i założyć, jak nadal będzie pogoda to nagram coś z pełnym doładowaniem :)
mirc23
Prawdziwy COLTMANIAK

Postprzez r888 » środa, 7 gru 2011, 20:57

postanowiles zostawic auto wiec stwierdzilem ze nie bede ci ryl psychy co moze cie zmobilizuje do upgradow ale prawde powiedzial edgar to fakt ktory mozna zmienic tylko na plus
r888
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez mirc23 » czwartek, 8 gru 2011, 21:10

Panowie jak już pisałem Colt nie jedzie tak jak powinien i tyle na chwilę obecną nie ma co się spinać :)
Działamy dalej jak po doprowadzeniu tego co jest nadal będzie mało to rozejrze się za większą turbiną. Jak narazie trzeba do porządku ogarnąc to co jest, ale jak zawsze brakuje czasu na działania.
mirc23
Prawdziwy COLTMANIAK

Postprzez Schizo » poniedziałek, 12 gru 2011, 19:28

Muszę przyznać, że autko ciekawe :) Rozumiem, że na wiosnę będą jakieś nowe fotki :)
Zapraszam na: Forum wielotematyczne | Śmieszne filmiki, zdjęcia | Forum komputerowe

Po prostu mów prawdę. Wtedy nie będziesz musiał pamiętać komu co powiedziałeś.
Schizo
Administrator
Administrator

Auto: Civic D14A4

Postprzez mirc23 » wtorek, 13 gru 2011, 14:23

Fotki zapewne pojawia się wcześniej ale nie całego auta :)
Ogólnie prace powoli idą do przodu tak aby przyszły sezon na spokojnie się poruszać, trochę do zrobienia jest a jeszcze więcej bym chciał zrobić
mirc23
Prawdziwy COLTMANIAK

Postprzez rosomak1983 » sobota, 17 gru 2011, 16:53

Mirc, powoli posprawdzaj wszystko co sie da, dolot moze komp... A wtryski jakie masz niskooporowe z rezistor packiem ???
No i turbina moze juz niesprawna... ;-/ A jaka kompresja ???
browar jest tak pusty ze zgniatam go porannym gównem... ;-D
rosomak1983
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez Maniek » niedziela, 18 gru 2011, 10:32

A silnik masz z pewnego źródła?? Jesteś pewien, że jest w dobrej kondycji?? Jak kompresja?? Pompę paliwa zmieniałeś czy masz serię?? Przepływomierz masz z Colta czy z Ecli?? Wykręć świece- one duzo mówią o mieszance ;) Auto podczas jazdy kopci, szarpie, strzela..... opisz wiecej :P
Maniek
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez mirc23 » niedziela, 18 gru 2011, 20:23

Panowie colt jeździ i ma się dobrze, jest kilka pierdół do poprawy o których pisałem, mam nadzieje że od nowego roku będzie wsyzstko sprawdzone, powymienane i sprawnie dograne :)
Jak macie pomysły co zrobić to piszcie :)
Maniek pompa paliwa jeszcze seria z GTI, przepływka z ecli, ogólnie kondycja silnika raczej dobra, kompresje jeszcze sprawdzę.
Ros dolot to pierwsza sprawa, którą będę robił, komputer sprawdzony i wszystko wygląda na sprawne, wtryski z rezistor packiem tak jak powinny być.
mirc23
Prawdziwy COLTMANIAK

Postprzez rosomak1983 » poniedziałek, 19 gru 2011, 00:30

Na pierwszy rzut sprawdziłbym turbine sprezanie na cylindrach swiece i wymienił pompe paliwa.
rosomak1983
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez mirc23 » niedziela, 8 sty 2012, 12:59

Chyba trochę w ten weekend troche przesadziłem z rozbieraniem :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

No dobra tak na poważnie to 1.8 a u siebie wymienilem pasek rozrządu z rolkami bo trochę mi to hałasowało. W tym tygodniu po pracy zabieram się za dokończenie dolotu ( kumpel ma akurat czas aby mi to wyspawać).
Gdyby ktoś coś potrzebował z silnika 1.8 to chętnie się pozbędę, jak nikt nic nie zechce to idzie na złom bo mi zawadza, no moze poza głowicą :)
mirc23
Prawdziwy COLTMANIAK

Postprzez rosomak1983 » czwartek, 12 sty 2012, 00:45

mirc23 napisał(a):No dobra tak na poważnie to 1.8 a u siebie wymienilem pasek rozrządu z rolkami bo trochę mi to hałasowało. W tym tygodniu po pracy zabieram się za dokończenie dolotu ( kumpel ma akurat czas aby mi to wyspawać).
Gdyby ktoś coś potrzebował z silnika 1.8 to chętnie się pozbędę, jak nikt nic nie zechce to idzie na złom bo mi zawadza, no moze poza głowicą :)

widac po tłokach ze to 1.8,
Szkoda na zlom ehhh ;-/ Ja to Cie nie rozumiem czyz nie cudnie miec wszystko zawalone czesciami od misków ;-PPPPP hehe
rosomak1983
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez mirc23 » wtorek, 21 lut 2012, 16:19

No więc Colcina była wystawiona na sprzedaż w sumie to nadal jak trafi się ktoś zdecydowany to sprzedam :(
ale mniejsza z tym dziś zaskoczyly mnie dwie sprawy jedna przyjemna inna niestety ta niedobra, autko na trasie 80km i 17 w mieście spalił 9.01 l przy kilkukrotnym korzystaniu z pełnego doładowania :). A druga sprawa no właśnie dzięki takiej trasie i sprawdzeniu przyśpieszenia dowiedziałem się, że sprzęgło mówi PaPa i trzeba się rozejrzeć za czymś konkretnym.
Nie macie może czegoś sprawdzonego a nawet czegoś mocniejszego aby nie zajechać za szybko :)
mirc23
Prawdziwy COLTMANIAK

Postprzez Edgar » środa, 22 lut 2012, 01:01

kup NKK, Aisin lub Exedy, wszystkie dobre, w podobnych pieniądzach
www.proex.pl

Professional Exhaust System
Edgar
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez mirc23 » środa, 22 lut 2012, 06:17

Edgar napisał(a):kup NKK, Aisin lub Exedy, wszystkie dobre

o nich właśnie myślałem ale wstrzymam się do cieplejszych dni, a przy okazji poszukam skrzyni z długimi przełożeniami, najlepiej jakąś z diesla.
mirc23
Prawdziwy COLTMANIAK

Postprzez Zielon » poniedziałek, 27 lut 2012, 09:00

Ja wsadziłem kpl. Aisin - oryginalne montowany :)
Exedy super sprawa, ale cena wysoka (W porównaniu z Aisin)

Wszytko zależy czego wymagasz :P
Zielon
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez mirc23 » poniedziałek, 27 lut 2012, 17:09

Wymagam tego aby nie padło za szybko, niestety i Asin i Luk w przypadku 4G63T potrafiło się dość szybko rozlecieć.
Jeżeli już to wpadnie Exedy, ale nadal szukam skrzyni strasnzie długiej. Jedną miałęm już dogadaną ale niestety okazała się złomem.
mirc23
Prawdziwy COLTMANIAK

Postprzez Kleju » poniedziałek, 27 lut 2012, 17:15

mirc23 napisał(a):...niestety i Asin i Luk w przypadku 4G63T potrafiło się dość szybko rozlecieć...

Taki urok nisko położonego momentu w silnikach doładowanych ;)
"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie widziałem, że na świecie jest tylu idiotów..." - S. Lem
Kleju
Administrator
Administrator

Auto: 4G92 Mivec

Postprzez mystek » poniedziałek, 27 lut 2012, 21:20

#Kleju - Ty weź mnie nie strasz, bo nie chcę zmieniać sprzęgła zbyt często :lol:
Mitsubishi Colt CJ4A 01.2010 - 01.2012 R.I.P.

Mitsubishi Mirage Turbo 02.2012 - ...
mystek
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez Maniek » wtorek, 6 mar 2012, 15:53

Widzę, że uturbiałeś 1.8 4G67 a nie wsadzałeś 4G63T.
Jeśli uturbiłeś seryjne 1.8 bez zmniejszenia kompresji to się nie dziw, że auto Ci nie jedzie.
Dla mnie to włożyłeś osprzęt z ECLI: turbo, kolektor nie wiem czy kompa zmieniałeś, zrobiłeś dolot i chcesz żeby Ci auto jeździło??

Pisałeś i wciąż piszesz, że to 4G63T a ja po tłokach widzę co innego :-/

Miałem zamiar kupić od Ciebie Twoje autko, ale widzę że coś nie do końca nam piszesz co tam masz. Ja już wiem ;-) I nie odczytaj tego w zły sposób. Piszesz, że auto nie jedzie.... bo jak ma jechać na seryjnej pompie paliwa, na tłokach "doprężających", na nie wiem jakim kompie..... czy to ECLI czy seria 4g67 to ani jeden ani drugi nie ogarnie tego bałaganu miaszanki w komorach ;] I nie szukaj tu winy w silniku tylko w Twej niewiedzy. Uturbianie to nie tylko wpakowanie turbiny, przepływki i kompa. Dziękuj Bogu, że silnika nie rozerwałeś... w sumie tak go już rozebrałeś że pewnie przestał chodzić ;P Zyczę powodzenia :)
Maniek
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez harpagan » wtorek, 6 mar 2012, 16:03

To żeś się wykazał ...
Przejrzyj jeszcze raz dobrze ten temat i módl się o wybaczenie ;)

Pomijam inne kwestię o których pisałeś, ale dlaczego auto na normalnych tłokach (w Twojej teorii doprężających) ma nie iść?
Nie chodzi mi tu zupełnie o ryzyko skapiszonowania silnika
Frankenstein CC5A 4x4
Obrazek
Miota nim jak szatan!
harpagan
Klubowicz
Klubowicz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do C50-C51A-C52-C58A