Uwaga!

Forum wzbogacone o nową funkcjonalność!
Dodaj krótki opis i link do swojego tematu na tej podstronie:
Klubowicze i ich auta

Na forum cały czas trwają prace techniczne. Prosimy o cierpliwość.

Schizo

MGrocH89 - reanimacja colta c52:)

Auta, które zostały sprzedane, zezłomowane.

MGrocH89 - reanimacja colta c52:)

Postprzez MGrocH89 » poniedziałek, 26 kwi 2010, 21:37

witam od czasu do czasu zerkam na forum i az w koncu postanowiłem zrobić i pokazac swojego colta c52...... Jeżdze nim 2 lata i ogółem jestem zadowolony... autko niezawodne i zwinne... a każdy kto nim jeździ to o tym wie:) zdjęcia pstaram sie wrzucic jutro.. a teraz daje link na filmik jak colta zakupiłem...... SILNIK BYŁ I TAK DO WYMIANY!!! dlatego go troszke potestowałem:) http://www.youtube.com/watch?v=NNKsGZokxPQ kumpel śmiesznie komentował:P pozatym teraz maszynka całkiem inaczej wygląda wrzuce foty> ocenicie pozdrawiam
Ostatnio edytowano wtorek, 27 kwi 2010, 07:19 przez MGrocH89, łącznie edytowano 1 raz
MGrocH89
COLTMANIAK

Re: reanimacja colta c52:)

Postprzez Zielon » poniedziałek, 26 kwi 2010, 22:41

MGrocH89 napisał(a):witam od czasu do czasu zerkam na forum i az w koncu postanowiłem zrobić i pokazac swojego colta c52...... Jeżdze nim 2 lata i ogółem jestem zadowolony... autko niezawodne i zwinne... a każdy kto nim jeździ to o tym wie:) zdjęcia pstaram sie wrzucic jutro.. a teraz daje link na filmik jak colta zakupiłem...... SILNIK BYŁ I TAK DO WYMIANY!!! dlatego go troszke potestowałem:) http://www.youtube.com/watch?v=NNKsGZokxPQ kumpel śmiesznie komentował:P pozatym teraz maszynka całkiem inaczej wygląda wrzuce foty> ocenicie pozdrawiam

żal.pl, widzę ze się nie dogadamy...
Zielon
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez herc » wtorek, 27 kwi 2010, 01:41

Fajnie się przedstawiasz.

Zapytam się przed kim się chcesz popisać tym paleniem gumy?
colt c58 gti 4g63 2.0 16v
nissan interstar 2.5 tdci
vw golf IV TDI
honda trx250(qadomania)
herc
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez Agusia » wtorek, 27 kwi 2010, 07:25

MGrocH89 witam na forum, miło że do nas dołączyłeś.
U nas palenie gumy nie jest mile widziane, nawet jak silnik miał iść do wymiany... ;p

Chłopaki troszkę dajcie koledze luzu. Czekamy na fotki twojego misia.

Pozdrawiam
Ostatnio edytowano wtorek, 27 kwi 2010, 07:25 przez Agusia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek
Agusia
Moderator
Moderator

Postprzez MGrocH89 » wtorek, 27 kwi 2010, 17:55

z tym żale pl o co biega bo pewnie cos nie tak z regulaminem:P a jak nie to z tą gumą:p
narazie jedno zdjęcie reszta bedzie puźniej:)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/523 ... 16d3a.html

[ Dodano: 2010-04-27, 18:58 ]
hehe teraz całkowicie inne autko jak te co było na tym filmiku:)
MGrocH89
COLTMANIAK

Postprzez PatricoWroc » wtorek, 27 kwi 2010, 18:02

Szkoda opon. :lol:

Witam Cię na forum. :)
*11.03.2010 - 07.09.2010 | Mitsu Colt CA4A 1.6 16V 93r.
*14.10.2010 - 15.03.2011 | Opel Astra F Caravan 1.7 TDS 92r.
*10.12.2011 - ... | Mitsubishi Carisma II 1.8 GDI Elegance 99r.
PatricoWroc
COLTMANIAK maniak ;)

Postprzez MGrocH89 » wtorek, 27 kwi 2010, 18:22

opony były tak stare ze az sie rozlatywały pozatym nalewajki..... totalny badziew...:P :-/
MGrocH89
COLTMANIAK

Postprzez bartek272 » wtorek, 27 kwi 2010, 18:36

jaki teraz silnik?
Znikający punkt - OGIEŃ!:)
Srebrna strzała CJ0 1.6 16v!
bartek272
Klubowicz CJx
Klubowicz CJx

Postprzez MGrocH89 » środa, 28 kwi 2010, 18:13

silniik 1.5 8v taki jaki był.... w tym momencie robie mu spód tzn blacharke bo juz jest katastrofa...... progi kiepsniutkie tym bardziej ze nigdzie nieidzie dostać progów nowych do niego:/ bedzie łatanie:) zdjęcia wkrótce:p
MGrocH89
COLTMANIAK

Postprzez Maniek » czwartek, 29 kwi 2010, 18:17

Witam.... rzeczywiście spod to istna tragedia :shock: JA juz bym kupil drugi. To ja myslalem ze u mnie jest kicha bo gdzirs tam nalot rudej ale u Ciebie to masakra :P Powodzenia w robieniu blachy. No i witam
Maniek
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez MGrocH89 » czwartek, 6 maja 2010, 16:32

małe pytanko do Was..... mam 1.5 8v i ciągle mi trafia uszczelke pod głowicą... głowica miała kapitalke.. blok też jest oka.. ostatnio zrobiłem z 5tys od jej wymiany i wywaliło mi olej między głowicą a blokiem.. Wam też sie tak dzieje?? mam tez dwa colty 1.3 i tam jeżdzone 5lat i i tylko opony wymieniam..
MGrocH89
COLTMANIAK

Postprzez Maniek » piątek, 7 maja 2010, 09:19

MGrocH89, jak kupujesz uszczelke np AJUSA to zawsze Ci padnie. Oczywiscie nie musze mowic ze przy skladaniu uszczelka nie moze byc tlusta ani blok i glowica. Do tego czy na pewno dobrym momentem "NM" sa dokrecane sruby. Jesli wczesniej padla uszczelka to prawdopodobnie został przegrzany silnik a z nim sruby ktore sie wyciagnęly i nie dociagaja glowicy. Nastepna rzecza jest to,ze po przejechaniu ok1000km nalezy podokrecac sruby tzw... "podociagac".
Maniek
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez MGrocH89 » piątek, 7 maja 2010, 13:21

no w silniku raz mi zagotowało i to na środku lublina:p ale puźniej było oka.... uszczelka nipparts.. dla mnie nierewelacyjna firma. może przez to że niebyła dokręcona drugi raz.. okaże się teraz:p ale prawdopodobnie wina uszczelki..
MGrocH89
COLTMANIAK

Postprzez herc » niedziela, 9 maja 2010, 01:01

Za gotowałeś go chyba za mocno że tak mało kilometrów i uszczelka odmawia współpracy.Lub uszczelka gdzieś na forum czytałem o cenach (uszczelka pod głowice 26pln)to chyba taka na wystawe w sklepie.

Co do za gotowania to blok do planowania trzeba dać bo chyba się troszkę skrzywił względem głowicy.Może też wina mechanika co do momentu dokręcania śrub lub brudu w warsztacie przy składaniu.

ps.co to coś Tobie do "oka..."wpadło? :mrgreen:
colt c58 gti 4g63 2.0 16v
nissan interstar 2.5 tdci
vw golf IV TDI
honda trx250(qadomania)
herc
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez Maniek » niedziela, 9 maja 2010, 10:35

MGrocH89, Taka uszczelka to mozna sobie tylek podetrzec i to sie nie nada :P Poszukaj uszczelki np:ELRIG. Ok 90zl. Jesli przegrzany byl silnik to blok tez trzeba splanowac przynamniej 0,01mm. Nie oszczedzaj na uszczelce, planowaniu i srubach. Gra nie warta swieczki. Jesli auto na sprzedaz to rozumiem,ale jak masz zamiar nim smigac dluzej to zainwestuj. Złozylem wiele silnikow dla wielu osob i wiem ze to krotka meta. ten co wylozyl kase zapomnial o uszczelce, ten co skubie grosz to byl u mnie 2-3razy albo ma pretensje ze cienki ze mnie mechanik skoro pada uszczelka po miesiacu.
Maniek
Zapalony COLTMANIAK

Postprzez tomusn » niedziela, 9 maja 2010, 17:55

jagos napisał(a):Poszukaj uszczelki np:ELRIG
no sorry , ale ELRING
i jak Cię zdziwi to Elringa u mnie wydmuchało po 45tys, choć nie mówię, że jest zła

ale też założyłem AJUSA, bo miałem całość w dobrej cenie (wszystkie uszczelki na cały silnik), no i mnie tu nie straszcie, na razie 10tys za nami. co dalej - zobaczymy
Ostatnio edytowano niedziela, 9 maja 2010, 18:06 przez tomusn, łącznie edytowano 2 razy
Tomek
Colt :( Colt :)
Obrazek
tomusn
Prawdziwy COLTMANIAK

Postprzez MGrocH89 » wtorek, 11 maja 2010, 08:09

nippartsa miałem teraz założyłem elringa... dałem 48zł głowica tak dokręcona teraz ze najwyżej głowica pęknie:p przy okazji była wymiana uszczelnacza na wale i wreszcie suchy silnik:) przy robieniu progów tak go ogułem oglądałem do okoła i okazało sie ze tylne amorki sie wylały :shock: trzeba bedzie szukac nowych ale to puźniej:p
MGrocH89
COLTMANIAK

Postprzez MGrocH89 » czwartek, 8 lip 2010, 18:28

ostatnio założone nowe tarcze hamulcowe:p te z allegro speedmaxa (nacinane) i klocki ferodo i jest ok:p

pytanie do Was w sprawie zawieszenia...
chcę kupić całe zawieszenie tzn. amortyzatory + spręzyny na całe auto.. i myślęnad firmą KONi (-4cm) powiedzieli mi za to 1500zł
i tu mam pytanie. lepiej poskładać coś na allegro (spręzyny dostępne tylko JAMEX a amorki to juz jest wybór) czy wziąc te KONI??
MGrocH89
COLTMANIAK

Postprzez Malibu » czwartek, 8 lip 2010, 18:49

Bierz KONI, co marka to marka. Nie bedziesz myslal czy cos sie nie stanie z nimi po przejechaniu kilku tysiecy km, no i samo utwardzenie bedzie wyczuwalne a nie tylko optyczne obnizenie... Cena normalna ;-)
Pojawiam się i znikam - taka rola magika
Malibu
Sprzedał Colta...
Sprzedał Colta...

Następna strona

Powrót do Archiwum aut